30.11.2016: Publikum over hele verden har falt pladask for animasjonsfilmen Bendik og monsteret. Nå kommer app-n med monsteret som bare vil gjøre andre glad.

App-en Bendik og monsteret lanseres 1. desember og er Norges første transmedia-app.

Dette blir en forundringspakke av en app. Barn forventer at historiene er tilgjengelig på flere plattformer så nå lanserer vi et app-univers som inkluderer kortfilmen Bendik og monsteret, en interaktiv bok og fem små spill, sier Frank Mosvold i Mosvold Studios.

Bendik og monsteret er en morsom og litt alvorlig historie om en ensom gutt og et monster som drømmer om å bli smørsanger. Både kortfilmen og app-en er basert på en bok av Arne Svingen, og app-en inneholder også en rikt illustrert interaktiv bok. I tillegg kommer fem mini-spill; fra gjemsel til utkledningsspill.

– App-en tar blant annet opp temaet aksept og ønsket om å bli akseptert for den man er. Monsteret har et hemmelig ønske om å glede mennesker med sang, men samfunnet forventer jo at han skal skremme andre. På mange måter så må monsteret bryte forventningene og komme syngende ut av sitt skap, forklarer Mosvold som har regissert filmen om Bendik og monsteret.

Animasjonsfilmen er regissert av Frank Mosvold i Mosvold Studios som også står bak barne tv-suksessen Elleville Elfrid. Mosvold har produsert Bendik og monsteret sammen med NRK Super. Filmen er vist på 50 festivaler og har vunnet fem priser, blant annet publikumsprisen på Palm Springs International Short Film Festival og publikumsprisen på Fredrikstad animasjonsfestival. Den er solgt til 57 land, blant annet Tyskland og Frankrike.

App-en er produsert av Mosvold studios i samarbeid med Rock Pocket Games.