09.02.17: Stavangers rikskjente revygruppe Løgnaslaget, med Per Inge Torkelsen, Rune Andersen og Dag Schreiner i spissen, er i disse dager på turné med sitt 25. show i rekken, Løgnasevangeliet. Frem til nå har det blitt solgt 25.000 billetter til showet. Det er rekord i antall solgte billetter i Løgnaslagets historie.

I fjor feiret Løgnaslaget 35-årsjubileum, men det er ingenting som tyder på at kreativiteten og engasjementet til revygruppa har visnet. Revyartistene bobler av overskudd, og er mer populære enn noen gang.

– Løgnaslaget er på sitt aller beste, både ifølge publikum og kritikerne. Med 25.000 solgte billetter til Løgnasevangeliet betyr at vi gjør noe riktig og det er utrolig gøy, sier Andersen.

Til nå har kritikerne trillet femmere over hele linja.

– Det er ekstra moro å presentere en ny forestilling og invitere til humorfest når publikums- og kritikerreaksjonene er så gode, sier produsent Jon Arne Sægrov i Kvammen & Sægrov produksjoner AS.

Aktuelle temaer og en dose satire
I forestillingen berører Løgnaslaget aktuelle temaer, det bys på en god dose satire, velkjente parodier og selvsagt blir det et gjensyn med Torkelsen, Andersen og Schreiners mange typegallerier.

– Rune Andersen byr rikelig på sin spesialitet både verbalt og i sang. Dag Schreiner har selvfølgelig med seg Bøgvall Kai, mens Per Inge Torkelsen byr på sinnrike resonnementer og sprø quiz, forteller produsenten.

Sagt om Løgnasevangeliet
5: ”Beste Løgnaslaget-revy på lenge.” ”Veldig morsomt.” Stavanger Aftenblad

5: ”Rune Andersen leverer til terningkast 6 som et knippe norske artister.” NRK

5: ”Latteren satt så det ljomet.” RA

5: ”Løgnaslaget innfrir alle forventninger.” FVN

Foreløpig spilleplan:
Storstova, Bryne 17. februar
Arendal Kulturhus 18. februar
Festiviteten, Haugesund 17. mars
Sandnes Kulturhus 18. mars
Kilden teater og konserthus, Kristiansand 28. april

Fakta om Løgnasevangeliet:
Med: Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og Rune Andersen
Musikalsk leder: Bjørn Aslaksen
Musikere: Odd Erik Ognedal (tangenter), Eivind Hodne (bass) og Raymond Lind (trommer)
Regi: Pål Mangor Kvammen

Om Løgnaslaget
Løgnaslaget er en revygruppe fra Stavanger som ble startet i 1980. Dagens medlemmer er Per Inge Torkelsen, Rune Andersen og Dag Schreiner. Kjente artister og komikere har vært med, blant dem Sigvart Dagsland, Steinar Lyse, Bjørn Aslaksen, Åshild Helgevold, Grethe Kausland og Sally Nilsson.

Gruppa har kommet med nye revyer jevnlig siden 1981. Revyene har alltid hatt utgangspunkt i Stavanger, men har også gjort suksess på turnéer landet rundt.

Navnet baserer seg på rogalandsuttrykket «løgnas», som betegner personer som anses for å være originaler.

Om Humorhuset Stavangeren
Det tradisjonsrike forsamlingslokalet Bethania i Stavanger er i dag en moderne kulturscene med fullskala scene, AV-utstyr, lyd -og lysanlegg. I moderniseringen er husets historie og egenart bevart, noe som er med på å gjøre Stavangeren til et populært sted i byen. Humorhuset Stavangeren er i dag Stavangers private humorscene i fulltidsdrift. Mer info: www.stavangeren.no

Foto: Dag Magne Søyland