27.10.2016: I dag lettet Nord-Europas største musikkfestival på sløret og kunne avsløre de 14 første artistene. I tillegg til norske Jenny Hval, er blant annet Angel Olsen, Of Mice & Men, G-Eazy og Trentemøller klare for festivalen neste sommer. Roskilde Festival kunne også avsløre en eksklusiv konsert med Modeselektor og Moderat der de to elektronikagigantene for første gang står sammen på scenen.

Jenny Hval har imponert fans og anmeldere over hele verden med albumet Blood Bitch, og nå er hun klar for sin første konsert på Roskilde Festival.

Akkurat nå er det en enorm interesse for norsk kultur her i Danmark, noe TV-serien Skam er et bevis på. Fram mot neste sommer kommer vi til å offentliggjøre rundt 160 artister til, men vi er utrolig fornøyde med at vi allerede har sikret oss Jenny Hval. Hennes unike kunstneriske profil har gitt henne stor respekt og mange fans i Danmark, forteller Stefan Gejsing i Roskilde Festivals booking-gruppe.

Det er åtte måneder igjen til den 47. Roskilde Festival åpner portene, og dagens artistslipp speiler festivalens musikalske mangfold.

Artistene spenner seg fra særegne stemmer som Angel Olsen og Jenny Hval, til markante artister som Pig Destroyer, som sjeldent gjør konserter på våre breddegrader. En annen viktig del av Roskilde Festival er å oppdage musikk du ikke visste at du kom til å like, og derfor kan jeg garantere at publikum til neste år får oppleve alt fra de store headlinerne til mindre, mer uoppdagede artister, sier bookingansvarlig Anders Wahrén.

Elektronisk klubbfest

Elektronikafansen kan glede seg til et eksklusivt besøk fra Berlins heftige klubbscene, når gigantene Moderat og Modeselektor for aller første gang står sammen på scenen. Og sannsynligheten for at denne eksklusive konserten vil forvandle den Orange Scene til en enorm nattklubb er stor.

Moderat og Modeselektor deler medlemmer, men har aldri spilt sammen tidligere. Når de først gjør det, er det for publikummet på Roskilde Festival. Dette blir en konsert du ikke får oppleve noe annet sted, forteller Wahrén.

Også den danske elektronikafavoritten Trentemøller er klar for å få festivalpublikummet til å danse når han tar med seg bandet sitt for å spille sin eneste festivalkonsert på dansk jord.

Disse artistene er klare for Roskilde Festival 2017:

Moderat / Modeselektor (DE)

67 (UK)

Afenginn (DK)

Angel Olsen (US)

G-Eazy (US)

Gangly (IS)

Hieroglyphic Being (US)

Jenny Hval (NO)

Marching Church (DK)

Mats Gustafsson’s Nu Ensemble «Hidros Zap» (INT)

Of Mice & Men (US)

Pig Destroyer (US)

Romperayo (CO)

Trentemøller (DK)

Om Roskilde Festival 2017

  • Rundt 175 artister kommer til å spille på Roskilde Festival 2017.
  • Festivalen arrangeres fra 24. juni til 1. juli.
  • Billettene er i salg fra 15. november

Les mer her: http://www.roskilde-festival.dk

Bilde 1: Jenny Hval/ Jenny Berge Myhre

Om Roskilde Festival

Roskilde Festival er Nord-Europas største kultur- og musikkfestival og har eksistert siden 1971. Roskilde Festival 2017 arrangeres 24. juni til 1. juli. Festivalen driftes av frivillige ildsjeler og er 100 % non-profitt. Alt overskuddet fra festivalen doneres til kulturelle og veldedige formål.