03.01.2017: Etter tre år og 30 episoder som serie på NRK Super, flytter nå den populære TRIO-gjengen over til det store lerretet. 17. februar er det kinopremiere på TRIO Jakten på Olavsskrinet, en spenningsfylt actionhistorie, der jakten på Olav den Helliges myteomspunne skrin står i sentrum. Nå er traileren til vinterens store barne- og ungdomsfilm klar!

Det første møtet med de nysgjerrige ungdommene fikk vi i 2014, da den første sesongen av serien hadde premiere på NRK Super. TRIO Odins gull vant Gullruteprisen for beste barne- og ungdomsprogram, og ble nominert til den prestisjefylte KidScreen Awards. Siden har TV-seerne kunnet følge ungdommene i ytterligere to sesonger: TRIO Cybergullet (2015) og TRIO Keplerdiamantene (2016).

https://m.youtube.com/watch?v=RSzTzHFdD_o

Actionspekket film for det store lerretet
Når TRIO nå blir å se på det store lerretet, er det i en actionfylt og spennende historie om jakten på en av Norges mest myteomspunne historiske skatter; det forsvunne Olavsskrinet.

– I flere hundre år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet, men det er enda ingen som har lykkes i å finne det. I TRIO – Jakten på Olavsskrinet tar ungdommene Nora, Simen og Lars saken i egne hender og prøver å oppklare mysteriet rundt den forsvunne skatten. Det er duket for skattejakt! forteller produsent Rune Trondsen om filmens handling.  

Norge på sitt beste
Fjellheimen i Skjåk, vakre Nidarosdomen i Trondheim og spektakulære Lofoten har vært blant filmens innspillingssteder.  

– Det å få muligheten til å filme inne i Nidarosdomen, hvor Olavsskrinet sto helt til 1500-tallet, var veldig spesielt. Nidarosdomen oser av 1000 års historie, noe som ville ha vært vanskelig å gjenskape i et studio, forteller Rune Trondsen, som også fremhever Lofoten som ramme rundt filmens mest spennende scener: – Lofoten har alt en spenningsfilm kan ønske seg; vill og vakker natur med huler, fjell og hav, nydelig lys og idylliske småsteder der spenningsscenene i historien får utspille seg. Nå gleder vi oss til å få vise filmen på det store lerretet!

TRIO – Jakten på Olavsskrinet får norgespremiere 17. februar 2017.

Om filmen
I hundrevis av år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet, uten at noen har lykkes i å komme på sporet av det. Nå er vennegjengen TRIO i ferd med å løse det store mysteriet. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem… I en spektakulær skattejakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

TRIO Jakten på Olavsskrinet er en fiksjonsfilm, inspirert av virkelige hendelser.

Bak kamera
Bak kamera finner vi regissør Eva Dahr, som står bak spillefilmer som blant annet Appelsinpiken, Mars og Venus, Brennende blomster og ungdomsserien Stikk. Manus er skrevet av Trond Morten K. Venaasen og Morten Hovland.

Nordisk Film Distribusjon – Distributør
Nordisk Film Distribusjon har stått bak brorparten av de siste årenes store norske publikumssuksesser, blant annet Kon-Tiki, Max Manus, Hodejegerne, Gåten Ragnarok, Doktor Proktors prompepulver og Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, Bølgen, Doktor Proktors tidsbadekar, Julekongen, Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa og Birkebeinerne. I tillegg står de bak nordiske og internasjonale blockbustere som Millennium-trilogien, Twilight- og The Hunger Games-filmene. I 2016 distribuerte de filmer som Kongens Nei og Snekker Andersen og Julenissen.

Filmfakta
Norgespremiere: 17. februar 2017
Originaltittel: TRIO – Jakten på Olavsskrinet
Genre: Barne- og ungdomsfilm
Skuespillere: Naomi Hasselberg Thorsrud, Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Henrik Hines Grape, Franziska Tørnquist, Reidar Sørensen, Per Kjerstad, Minh-Khai Phan-Thi, Bernt Bjørn, Ole Vidar Skogheim, Regine Stokkevåg Eide og Markus Bø Gaarden.
Regi: Eva Dahr
Manus: Morten Hovland og Trond Morten K. Venaasen
Musikk: Stein Berge Svendsen og Sindre Hotvedt
Produksjonsselskap: NordicStories AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS
Produksjonsår: 2016
Nasjonalitet: Norge

Foto: Nordic Stories/Nordisk Film Distribusjon. Fra venstre Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Naomi Hasselberg Thorsrud og Henrik Hines Grape.