26.10.2016: Landets råeste unge klassiske musikere hyller Edvard Munchs aulamalerier med en uforglemmelig musikalsk opplevelse i Universitetets aula tirsdag 1. november.

Det er Edvard Munch Ensemble som står bak konserten Under Solen, som er laget i forbindelse med 100-årsjubileet for avdukingen av Munchs storslåtte aulamalerier.

Med konserten ønsker vi å sette Munchs kunstverk i nye rammer ved å sette dem opp mot musikk av blant andre Haydn, Schubert, Dvořák og Sibelius i tillegg til noen av Munchs egne dagboknotater, sier pianist Thormod Rønning Kvam i Edvard Munch Ensemble.

I Under Solen ønsker vi å ta publikum med på en reise ikke bare gjennom Aulaens storslåtte veggmalerier, men også gjennom døgnets mange faser – fra daggry til solnedgang, gjennom natten og til solen på nytt står opp.

Andre sentrale malerier og skisser av Munch har også fått plass i programmet. Maleriet Syk pike er satt sammen med Schuberts vakre strykekvartett, Døden og piken. I tillegg skal det framføres et bestillingsverk skrevet av den unge komponisten Martin A. Hirsti-Kvam.

I tillegg til konserten i Universitetets Aula skal ensemblet ut på turné.

Om Edvard Munch Ensemble 

Edvard Munch Ensemble er en nyetablert gruppe bestående av fem av Norges fremste unge klassiske utøvere: fiolinistene Guro Kleven Hagen og Victoria Putterman, bratsjist Eivind Holtsmark Ringstad, cellist Sverre Barratt-Due og pianist Thormod Rønning Kvam.

Ensemblet hadde sin offisielle lansering i et nær utsolgt Den Norske Opera i november 2015. Med sine konseptbaserte konsertforestillinger ønsker de å skape nye konsertopplevelser for et stort publikum ved å kombinere det musikalske med bl.a. visuell kunst, lysdesign og poesi. Ensemblets arbeid er inspirert av Munchs egen bruk og kombinasjon av ulike moderne virkemidler i sin samtid, som film, teater, fotografi og tekst. Ensemblet driver også et aktivt formidlingsarbeid overfor barn og ungdom og besøker en rekke skoler, universiteter, folkehøgskoler og kulturskoler på sine turnéer.

Foto: Stine Moen

Turnedatoer:

Smia, Drøbak 22.10
Stormen Konserthus, Bodø 26.10
Universitetets Aula, Oslo 01.11
Slemmestad kirke 02.11
Gullbring kulturanlegg, Bø 03.11
Sandefjord kirke 05.11
Troldsalen, Bergen 06.11