Prev Page Next Page

Nasjonen

Teaterkomedien Nasjonen har urpremiere på Lillestrøm kultursenter 27. februar, og skal deretter på turné i Akershus og Oslo. Egil Hegerberg gjør i forestillingen sin debut som teaterskuespiller.  Han har også skrevet musikken til stykket, og en ny nasjonalsang.

Nasjonen er en politisk  ukorrekt komedie om hvordan man bygger et land. Forestillingen er Akershus teaters hyllest til grunnlovsjubileet og skal gi et humoristisk blikk på nasjonsbygging. I Nasjonen møter vi en gruppe omreisende som  bestemmer seg for å grunnlegge sin egen nasjon. Hvor starter man? Må man ha en nasjonalrett? Flagg? Bunad? Og hva med nasjonalfugl?

På rollelisten finner vi flere kjente navn: Egil Hegerberg er først og fremst kjent som en kombinasjon av komiker og musiker. Han spiller i et utall norske band, som Gartnerlosjen, Black Debbath, Hurra Torpedo og Bare Egil band. Med seg på scenen får Hegerberg en gammel venn og tidligere kollektiv-kamerat, skuespiller Jan Sælid. Han har hatt en lang rekke teater- og filmroller siden sin debut på Nationaltheatret i 1996 og er for tiden aktuell i nypremieren på Verdiløse menn.  Han har også gjort seg bemerket på TV-skjermen, og har blant annet vært å se i NRK-serien Kodenavn Hunter og som Rikard i den TVNorge-sendte serien NAV.

Anne Katharine Krigsvoll har en lang teaterkarriere bak seg, både på Nationaltheatret, i Fjernsynsteateret og på Trøndelag teater. Hun har også medvirket i en rekke spillefilmer, men for mange vil hun for tiden være mest kjent som lensmann Laila Hovland fra TV-serien Lilyhammer. Trond Høvik er også for veteran å regne, han har hatt en lang rekke roller på de store teatrene i Norge. Stemmen hans har i det siste være å høre på kinoer landet over da Høvik har stemmen til Ludvig i filmen Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa. Nasjonen er skrevet av dramatiker Kim Atle Hansen, og iscenesatt av Bo Anders Sundstedt.