Prev Page Next Page

Annie

Musikalen Annie har premiere på Folketeateret 27. september 2013. Kulturmeglerne bistår som pressekontakt i forbindelse med den storslåtte oppsetningen.

Over femti jenter kommer til å stå på scenen i Folketeateret når teppet går opp i september. Torsdag 19. september arrangerer Kulturmeglerne pressevisning med smakebiter på musikalen og muligheter for intervjuer med skuespillerne.

Over tusen jenter stilte i vinter opp til audition i håp om en rolle i den populære musikalen – til slutt var det Mathea Mari Glittenberg fra Bergen og Nora Bratfos fra Oslo som ble plukket ut til å ha hovedrollen som krølltoppen Annie.

Annie har flere ganger tidligere gjort stor suksess i Norge. Og svært mange husker fortsatt oppsetningen fra Bryggeteateret i 1991 – hvor blant annet Maria Haukaas Mittet, Jannike Øinæs og Jannicke Abrahamsen var å finne i hovedrollene. Alle har siden da vært gjengangere i norsk underholdningssammenheng. Også på Sentrum Scene i 2004 gjorde Annie stor suksess. Da med blant annet Tomine Harket og Anne Catharina Stoltenberg i hovedrollene.

Amerikansk klassiker
Musikalen handler om den foreldreløse jenta Annie (som bor på et barnehjem i New York.  Handlingen er lagt til juletider i 1930-tallets USA, og den finansielle depresjonen preger landet. Barnehjemmet hvor Annie bor blir hardt styrt av Miss Hannigan (Kjersti Elvik), en eldre dame som er veldig streng og ikke spesielt glad i barn.
Annie og de andre barna drømmer om bedre tider og bruker sangen som trøst i hverdagen.  Annie forsøker en dag å rømme, men hun blir oppdaget og tatt tilbake til barnehjemmet. Der møter hun på Grace Farrell (Lisa Stokke), som inviterer henne til å tilbringe julen hos milliardæren Oliver Warbucks (Anders Baasmo Christiansen). Han blir så glad i Annie at han ønsker å adoptere henne. Men enkelt blir det ikke. Annie vil så gjerne finne ut av hvem hennes egentlige foreldre er.