Prev Page Next Page

Bocuse d’Or Norge

24. og 25. januar går Bocuse d’Or av stabelen i Lyon. Dette er verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse og Kulturmeglerne bistår Bocuse d'Or Norge med rådgivning, pressehåndtering og sosiale medier.

Etter nesten 4000 timer på treningskjøkkenet det site året, er Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, klar for verdensfinalen i Lyon.

Christophers team, Team CWD, består av Håvard Werkland, som under Årets Kokk 2015 vant prisen Beste commis (hjepekokk). Gunnar Hvarnes er Bocuse d’Or Norges trener, og har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV’en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, noe som innebærer at han er blant konkurransens 20 dommere.

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatoppen», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og Verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.