Prev Page Next Page

Bendiksenprisen: Hvem vinner 100.000?

Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og deles ut i regi av GramArt, landets største interesseorganisasjon for artister. I år er deles Bendiksenprisen ut for 7. gang og Kulturmeglerne bistår GramArt med offentliggjøringen av de nominerte artistene, synliggjøring av prisen, rådgivning og pressehåndtering i forbindelse med prisutdelingen.

I år er det artistene Anders Jektvik, Bendik, Bow to Each Other, Ingebjørg Bratland og No. 4. som kjemper om heder, ære og 100.000 kroner.

Bendiksenprisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Bendiksenprisen er en talentpris og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling og hedre populærmusikkartistene. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013),  Highasakite (2014) og Spidergawd (2015).