Prev Page Next Page

Bjørnøya

Fra de samme produsentene av den multiprisvinnende Nordfor Sola kommer det en ny, spennende og helnorsk dokumentarfilm med premiere 24. oktober. Dette er et eventyr som handler om naturen, surfing og utfordringer, men aller mest om å følge drømmene sine.

Bjørnøya er historien om Wegge-brødrene Inge, Markus og Håkon. De har vokst opp med friluftsliv og deres største drøm er å surfe på urørte og ville bølger i det iskalde vannet i Barentshavet. For å komme seg til Bjørnøya må de haike med et lasteskip, og på øya finnes lite annet selskap enn isbjørn, fisk og fugler.

Matbudsjettet for turen er på null kroner og består av frysetørket mat som er for dårlig til å selge, men likevel er god nok for en to måneders ekspedisjon i Arktis. Turen krevde mye planlegging, men med et enormt pågangsmot, stor besluttsomhetskraft og en bunnløs kjærlighet for naturen, fikk de det til.

Bjørnøya er den nye filmen til skaperne av Nordfor Sola. Filmen ble vist på nærmere 100 filmfestivaler verden over og har vunnet fler enn 25 priser. Deriblant publikumsprisen på Den Norske dokumentarfilmfestivalen og hovedprisen under BANFF Mountain Film Festival.