Prev Page Next Page

Braastad Contemporary Act 1

I den nye serien utfordrer Braastad kunstnere til å skape et visuelt uttrykk ut fra det som inspirerer dem i cognac-verdenen. Kunstnerne vil sette sitt preg på flaskene med eksklusiv cognac, som vil bli solgt i et svært begrenset antall. Også innpakningen vil utsmykkes av kunstnerne

– For meg har dette vært en utrolig spennende og helt ny opplevelse å få lov til å være med på. Det å følge produksjonen hos familien Braastad på deres Chateu de Triac i Cognac, være med på å smake og lukte, og samtidig dokumentere det de gjør, ga meg inspirasjon til å lage en serie med kunstfoto. Ett av bildene vil være å finne på etiketten til flasken, sier Per Heimly.

Heimly ønsker med sitt kunstprosjekt å illustrere det som på fagspråket kalles «The angels share», på norsk englenes andel. Resultatet har blitt bilder som viser renheten og mystikken til en imaginær engel.

– Under modningen på eikefat fordamper noe av cognacen. Det som forsvinner blir kalt englenes andel. Uttrykket kommer fra alkymistene som på 1400-tallet sammenliknet de flygende substansene med engler, sier Marthe Bøhn, kategorisjef hos Arcus.

Kvaliteten på innholdet i den eksklusive samlerflasken er det Master blender Richard Braastad som står bak.

– Resultatet har blitt en cognac som har en mørk sjokoladefarge, med et hint av lær og trøfler. Dette er en kompleks cognac med en lang og behagelig ettersmak, og den passer perfekt til Heimlys til tider mørke, men sarte kunst, sier Bøhn.

Heimlys bilder vil i løpet av mars og april vises ut på salgsutstillinger i Kristiansand, Bergen, Trondheim og Stavanger. Men først skal de stilles ut på Kunstnernes hus i Oslo i forbindelse med lanseringen.