Prev Page Next Page

Dirk Ohm – illusjonisten som forsvant

Kulturmeglerne bistår med pressehåndtering og sosiale medier på spillefilmen Dirk Ohm - Illusjonisten som forsvant, en film som er inspirert av en virkelig hendelse.I 2003 forsvant faktisk den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm på mystisk vis i Grong. Med dette som utgangspunkt forteller filmen om hva som kunne skjedd med Dirk før han forsvant.

Den omreisende tyske tryllekunstneren Dirk Ohm blir funnet nedfrosset i bilen sin på fjellet i nærheten av tettstedet Grong i Midt-Norge.

I Grong er en ung kvinne, Maria, sporløst forsvunnet. Dirk blir involvert i leteaksjonen og forelsker seg i den savnede jenten. Etter hvert begynner  Maria å dukke opp på hotellrommet hans. Har Dirk spesielle evner og kan se ting som er usynlige for andre? Er han involvert i Marias forsvinning?

Filmen er regissert av Bobbie Peers, som vant Gullpalmen i Cannes for sin kortfilm Sniffer. Manuset er skrevet av Bjørn Olaf Johannesen, som har skrevet tv-serien Kampen for tilværelsen og Wim Wenders’ nye film Every Thing Will Be Fine. Den tyske filmstjernen August Diehl, kjent fra blant annet Inglorious Basterds, spiller hovedrollen som Dirk Ohm. Filmen ble spilt inn på Grong vinteren 2013.

Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant får verdenspremiere i Grong 6.mars og dagen etter avslutter filmen Kosmorama 2015. Den får premiere i resten av Norge 27. mars 2015.

Les mer om filmen her.