Prev Page Next Page

Fagerborg Orgelfestival

Orgeljazz, orgelteater, orgelmiks med bronselur, orgelopera og orgel med kor. Fagerborg Orgelfestival har et allsidig konsertprogram, og kulturmeglerne bistår med pressehåndtering, pressemelding og sosiale medier i forbindelse med festivalen.

Fagerborg Orgelfestival hadde sin oppstart i 2005, og i 2007 ble kirka hjem til et av de største og fineste kirkeorglene i Oslo. Med 3 315 piper, 54 registre og en vekt på 10 tonn er orgelet godt rustet til å møte de fleste musikksjangere og utøvere. Festivalens mål er nettopp dette: å vise at orgelet, “kongen av instrumenter”, kan brukes til mye mer enn kun kirkemusikk og dåp, bryllup og begravelse.

Musikere fra inn- og utland deltar på festivalen, og arrangementene finner sted hver høst i Fagerborg kirke. Pådriverne bak festivalen er Gjermund Brenne og Lars Notto Birkeland, som i over 10 år har delt kantorstillingen i kirka. Det er takket være dem at det ble bygd nytt orgel i Fagerborg i 2007, og det er også Birkeland og Brenne som står bak Oslos eneste orgelfestival.

Årets festivalprogram kan leses her.