Prev Page Next Page

Filmen om Birkebeinerne

Kulturmeglerne bistår Nordisk Film Distribusjon og Paradox med kommunikasjonsstrategi og pr for Birkebeinerne. Birkebeinerne er historien om flukten som forandret Norges historie for alltid. Kristofer Hivju og Jakob Oftebro spiller Birkebeinerheltene Torstein og Skjervald i storfilmen som får premiere 12. februar 2016.

År 1204. Norge herjes av borgerkrig. Kongens uekte sønn voktes i dyp hemmelighet. En gutt som halve kongerike vil drepe og to menn vil beskytte til døden. En gutt ved navn Håkon Håkonsson. Birkebeinerne er historien om flukten som forandret Norges historie for alltid.

Birkebeinerne er et actionfylt drama inspirert av virkelige hendelser i Norges historie, med et stjernelag anført av Kristofer Hivju og Jakob Oftebro i de to sentrale rollene som Birkebeinerheltene Torstein og Skjervald. I øvrige roller blant andre: Thorbjørn Harr, Pål Sverre Hagen, Nikolaj Lie-Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Thea Sofie Loch Ness, Fridtjov Såheim og Stig Henrik Hoff.

Regissør Nils Gaup er en av Norges mest erfarne regissører. Filmen om Birkebeinerne er Gaups åttende spillefilm. Han er en av ytterst få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Dette var for Veiviseren i 1988. I 2012 regisserte han Reisen til Julestjernen, en av de mest sette filmene i Norge dette året.

Manus er skrevet av Ravn LanesskogBirkebeinerne blir Lanesskogs første spillefilm som manusforfatter. Han har tidligere vært medforfatter på Kyss meg for faen i helvete, og har også assistert Axel Hellstenius på Beatles. Han gikk på manuslinja på Filmskolen i Lillehammer fra 2003 til 2006.

Filmen produseres av Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i Paradox og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS. Paradox har produsert og co-produsert 25 spillefilmer og markert seg med en rekke sterke filmer de senere år. Flere av filmene har oppnådd glitrende kritikker og tiltrukket seg et stort kinopublikum. I 2016 lanserer de i tillegg til Birkebeinerne også Erik Poppes film Kongens nei – Tre døgn i april. Tidligere har de stått bak filmer som Hans Petter Molands Kraftidioten og En ganske snill mann (Stellan Skarsgård), Erik Poppes Tusen ganger god natt (Juliette Binoche), DeUsynlige og Hawaii, Oslo, komediene Fatso og Pitbullterje samt barnefilmen Mormor og de åtte ungene og de tre filmene om Knerten.

Nordisk Film er en del av Egmont, og er Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innen for film, musikk og spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene på distribusjon av Sony PlayStation og eier kinoer i Norge og Danmark. Nordisk Film har tidligere distribuert filmer som Kon-Tiki, Max Manus, Hodejegerne, Pionér, Gåten Ragnarok, Doktor Proktors prompepulver og Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa. I 2015 lanserer de filmer som Bølgen, Doktor Proktors tidsbadekar, Julekongen og Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa.

Les mer her.