Prev Page Next Page

Frøydis Grorud

Med kjente og kjære julesanger på albumet Stille som snø,  tar Frøydis Grorud oss med over jorder, åskammer, stille iskledde diker og inn i det nordiske nattemørket.

Du kjenner henne kanskje best som saksofonist i NRKs Beat for beat, men fløytist og saksofonist Frøydis Grorud er mye mer enn det: Hun er en av Norges mest aktive liveartister og har medvirket på en rekke album, konserter og tv-innspillinger. Den instrumentale juleplata Stille som snø er hennes 4. utgivelse.

På Stille som snø har Frøydis tolket 13 av de julesangene hun setter størst pris på. Torjus Vierli (flygel), Magne Tormodsæter (kontrabass), Torstein Lofthus (trommer) og Tarjei Nysted (harpe/feler) underbygger Groruds melodiske uttrykk på en helstøpt måte.

På albumet fletter hun sammen jazz og folkemusikk på en sømløs og vakker måte, og understreker slik sin musikalske dyktighet. Du får det du forventer, men ikke på den måten du tror: Deilig er jordenGlade Jul og Det hev ei rose sprunge er alle med, men denne gangen i meditative og lyriske versjoner.