Prev Page Next Page

GRÅTASS 20 ÅR! NYE FILMER

Gråtass- Gøy på landet! er den første av i alt tre nye kinofilmer med Gråtass i ny drakt. Og det er ikke tilfeldig at det kommer nye filmer akkurat i år. Det er 20 år siden den første boka om Den lille traktoren Gråtass kom ut i Norge. Det er ekteparet Morten Myklebust og Anne Thowsen i Fantasi-Fabrikken som står bak den populære traktoren, som har blitt elsket av barn over hele verden.

Gråtass- Gøy på landet hadde premiere 5.februar 2016.

Syv filmer i en alder av 9 år

Gustav spilles av Elias Søvold Simonsen som vi kjenner fra filmene om Karsten og Petra. Elias fikk sin første filmrolle da han var fem år, og nå som niåring har han allerede vært med i syv spillefilmer!

Spillefilmdebutant 

Gråtass – gøy på landet! er regissert av Peder Hamdahl Næss som med dette gjør sin spillefilmdebut som regissør. – Å få lage tre filmer samtidig, med barn, traktor og dansende dyr har vært utrolig gøy, men en noe krevende debut, forteller han.

Om filmen 

Gustav er på sommerferie på landet med familien sin. Der blir han kjent med de morsomme bøndene på nabogården; Goggen, Grynet og Gamlefar. Men den aller beste naboen er Den lille traktoren Gråtass, som blir hans nye bestevenn!

Det årlige bondemarkedet går snart av stabelen, og Gustav oppdager at den regjerende mesteren i grønnsakskonkurransen er ingen ringere enn Gamlefar! I år har Gamlefar bare én sjanse til å vinne over sin erkerival, Hildegunn. Han skal forsvare tittelen sin med en gigantisk agurk.

På gården blir det født en geitekilling som moren ikke har melk til. Gråtass og Gustav må hjelpe den til å vokse seg stor og sterk. Men da geitekillingen går amok på gården og spiser opp agurken, blir Gamlefar sint og vil selge den til Hildegunn. Gråtass og Gustav må redde geitekillingen! De melder seg på dyretalentiaden i håp om å vinne konkurransen, slik at de får beholde henne. Men vil den rampete geitekillingen klare å oppføre seg på bondemarkedet?

Filmen produseres av Cinenord Kidstory ved Silje Hopland Eik og Dyveke Bjørkly Graver. Cinenord ble etablert i 2004, og har de siste ti årene produsert og co-produsert over 20 spillefilmer for det skandinaviske markedet. Blant annet filmene om Karsten og PetraKule kidz gråter ikkeJørgen+Anne=santVegasMars & VenusTrigger og de seks siste filmene om Varg Veum.