Prev Page Next Page

Gulabi Gang

Kulturmeglerne er presseansvarlige for den prisbelønte dokumentarfilmen Gulabi Gang. Dette er en norsk-indisk dokumentarfilm om en gruppe rosakledte, indiske kvinner som gjør opprør mot undertrykking og overgrep, og samler en bevegelse på mer enn 150.000 kvinner. Filmen hadde kinopremiere 18. januar.

I Bundelkhand-regionen i India er kvinnene, de fattigste og svakeste i samfunnet, utsatt for undertrykking og overgrep. På tross av massiv motstand har filmens heltinne Sampal Pat startet en borgervernsgruppe for kvinner kalt The Gulabi Gang (Den rosa gjengen). Sampat og The Gulabi Gang drar fra landsby til landsby for å hjelpe kvinner som blir behandlet dårlig i saker hvor politiet verken vil eller kan gjøre jobben sin. Håpet er at gjengen på denne måten kan tvinge fram sosial forandring i det indiske samfunnet; bedre forhold for de kasteløse og bedre forhold for alle kvinner.

Gulabi Gang er en moderne, feministisk David mot Goliat-historie. Det som startet med organiseringen av en håndfull sinte kvinner har vokst til en bevegelse på mer enn 150.000 rosakledte som kjemper kvinnenes kamp. Filmen inviterer oss inn i hjertet av striden deres. Gulabi Gang er både ærlig og usentimental men samtidig hjertevarmende og breddfull av håp.

I forbindelse med kinopremieren var regissør Nishtha Jain og Gulabi Gang-grunnlegger Sampat Pal i Norge. Gulabi Gang ble vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival og festpremieren ble arrangert på Gimle kino i Oslo. Selvsagt med rosa løper.