Prev Page Next Page

Heart of Lightness – Søvnløs i Lofoten

Trebåtbygger, forfatter, musiker, kokk (og nå regissør) Jan Vardøen spillefilmdebuterer med Heart of Lightness – Søvnløs i Lofoten. Kulturmeglerne bidrar med pressehåndtering, markedsføring og rådgivning i forbindelse med lanseringen.

Filmen er innspilt under midnattssolen, med et internasjonalt stjernelag, og har som mål å gi publikum over hele verden en opplevelse av det beste Norge kan by på; Ibsen og nordnorsk natur. Vardøen, som kanskje er best kjent for hektisk restaurantvirksomhet på Grünerløkka i Oslo, har fått med seg åtte britiske skuespillere til Lofoten for å spille inn sin versjon av Ibsens velkjente verk, Fruen fra havet.

En film i filmen

Virkeligheten er også utgangspunktet for handlingen i filmen: Førstegangsregissør Jan har fått støtte til å lage spillefilm, men han har drukket opp pengene. I London ser han en teateroppsetning av Ibsens Fruen fra havet, og får en lysende idé: Hvorfor ikke spille stykket med de som allerede kan teksten, i Norges aller vakreste omgivelser?

Med manus lastet ned fra internett lokker han hele skuespillergjengen med seg til Lofoten. Men lofotsolen synker aldri og ingen får sove. Unntatt regissøren, som ikke ser ut til å gjøre annet. Snart erfarer hele produksjonen hvordan søvnløshet, manglende regi og tvilsom catering kan påvirke prestasjoner og vennskap innad i gruppen.

I filmen spiller et internasjonalt stjernelag bestående av blant annet Laura Donnelly (TV-seriene Missing og The Fall), John Hodgkinson (James Bond – Skyfall), Dominic Mafham (Den Engelske Pasienten), Michael Colgan (Good Vibrations), Richard Lumsden (The Catherine Tate Show), Matt Ryan (Hovedrolle, Assassin’s Creed), Rosie Day (The Seasoning House), Daisy Head (snart å se i storfilmen Fallen) og Sam Heughan (Hovedrolle i storserien Outlander). I rollen som den søvnige regissøren Jan finner vi Jan Vardøen selv

Filmen, som har premiere 30. mai, er den eneste norske produksjonen å se på kino denne sommeren.