Prev Page Next Page

Helene Bøksle med nattasanger til de små

Da Helene Bøksle ble mor, opplevde hun den ro og nærhet det gir å synge for barnet. På det nye albumet ”Godnatt, min skatt”, har hun samlet de nattasangene som har betydd mest for henne. Og ikke minst; de som har fått sønnen til å sovne i armkroken hennes.

På albumet finner vi 15 nattasanger arrangert slik hun har hørt dem for seg når hun har sunget dem for sin egen lille sønn. Her får du blant annet Den fyrste song, Byssan lull, Trollmors vuggevise og Stjerner lyser hvite. I tillegg har hun laget tekst til Reodors ballade, munnspillåten som er udødeliggjort gjennom Flåklypa Grand Prix. Resultatet er blitt en varsom og stemningsfull plate, med et klangbilde hun håper vil skape et naturlig pusterom i hverdagen for foreldre og barn.

Ideen til albumet fikk Helene fra en litt typisk småbarnsmor-episode: Ektemannen var hjemme med en sønn som ikke ville sove, mens Helene var på jobb. Etter at de sammen hadde diskutert og prøvd ut samtlige innsovningsmetoder i boken, endte det med at Helene sang inn en melodi på telefonen og sendte den hjem. Det fungerte og sønnen sovnet! Nå er det naturligvis ikke alltid like enkelt å få et barn som virker både trøtt og våken, sulten og mett til å sovne, men Helene opplever at det har vært mye lettere med sang.