Prev Page Next Page

Her er Harold

Her er Harold er en flatpakket komedie med Bjørn Sundquist i hovedrollen som møbelhandleren Harold Lunde som reiser til Älmhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Kulturmeglerne bistår med pressehåndtering fram mot kinopremieren 31. oktober.

Her er Harold er basert på romanen I morgen er det måndag i boka Saganatt av Frode Grytten. Regi er ved Gunnar Vikene som også har skrevet manus.

Om filmen:

Harold Lunde har drevet «Lunde møbler» med suksess i mer enn førti år. Men så åpner IKEA sitt nye gigantiske kjøpesenter i Åsane, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken til Harold. Plutselig mister han både butikk og hjem og det er heller ikke lenge til jul. I stigende fortvilelse og sinne bestemmer Harold seg for å ta hevn. Han skal kidnappe sin nemesis – IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Harold bevæpner seg, setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Älmhult. Den første han møter er Ebba, en ensom, 16 år gammel jente. Hun synes at kidnappingen er en strålende ide; for det skjer jo ellers aldri noe på hjemstedet. Mot alle odds klarer det umake paret å kidnappe Ingvar Kamprad. Dessverre synes også Kamprad at kidnappingen er en god idé.

Foran kamera

Bjørn Sundquist spiller Harold Lunde, den svenske skuespilleren Björn Granath (kjent fra bl.a. Menn som hater kvinner, Pelle Erobreren og Madicken) spiller IKEA-gründer Ingvar Kamprad og Fanny Ketter (kjent fra tv-serien Broen og filmen Bitchklem) spiller Ebba. Øvrige skuespillere er blant andre Vidar Magnussen (Jan Lunde), Ellen Birgitte Winther (Jeanette) og Grethe Selius (Marny Lunde).

Bak kamera

Manusforfatter og regissør Gunnar Vikene debuterte som spillefilmregissør med Himmelfall i 2002. Han har siden lagd kinofilmene Trigger og Vegas, og tv-serien Ran. Gunnar Vikenes filmer har høstet en lang rekke priser nasjonalt og internasjonalt, bl.a. mottok han Amandaprisen for beste manuskript for spillefilmen Vegas i 2010.

Her er Harold produseres av MER Film ved produsent Maria Ekerhovd. Hun har tidligere produsert spillefilmene Mot naturen (2014), Jeg er din (2013), Vegas (2009) og Jernanger (2009), samt Gullpalmevinneren for beste kortfilm ved filmfestivalen i Cannes 2006, Sniffer. Ekerhovd var norsk Producer On the Move under Cannesfestivalen 2011 og ble i høst tildelt Edith Carlmarprisen. Ekerhovd er også produsent for Dirk Ohm som kommer på kino 25. desember.

Filmen samproduseres med svenske MIGMA FILM ved produsentene Lizette Jonjic og Daniel Andersson.