Prev Page Next Page

Hva spiser verden?

Den anerkjente fotoutstillingen Hva spiser verden? (Hungry Planet) inntar snart Nobels Fredssenter i Oslo. I utstillingen kommer vi tett på familier fra hele verden og får et innblikk i hva de spiser i løpet av en uke.

Det er fotografen Peter Menzel og journalisten Faith D’Aluisio som har reist verden rundt for å dokumentere 33 vanlige familiers matvaner i 25 forskjellige land. Paret fra California har skrevet flere bøker sammen, og Menzels bilder har vunnet flere priser og vært publisert i en rekke aviser og magasiner. Bildene har siden 2005 turnert jorden rundt, og nå  kommer utstillingen endelig til Norge.

Familiene har blitt fulgt i hele prosessen fra hvordan de skaffer mat, til hvordan maten tilberedes og spises. Store familieportretter av familiene sammen med alt de spiser iløpet av en uke utgjør hoveddelen av utstillingen. Sammen med portrettene vises detaljert informasjon om familienes ukentlige forbruk sammen med informasjon om landene der de bor. Til den norske utstillingen har også tre norske familier blitt portrettert.

Aktiviteter for publikum
Publikum ved utstillingen blir inspirert til å reflektere over egne matvaner gjennom aktiviteter og utfordringer. Utstillingen er en fantastisk mulighet til å få svar på spørsmål du ikke visste du hadde. I hvilket land bruker en familie 175 teposer i løpet av en uke? Hvor bor familien som spiser moskusokse og hvalross til middag? Hvem betaler syv kroner for maten sin – og hvem må ut med 4000?