Prev Page Next Page

Ingrid Olava

Ingrid Olava har for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister. Med sin sterke tilstedeværelse på scenen og imponerende katalog har hun siden den kritikerroste platedebuten Juliet’s Wishes i 2008, etablert seg som en av Norges aller fremste artister. I sitt tiende år som artist er hun klar med ny musikk – EP´en HEKT ble sluppet lørdag 1. oktober og er nå tilgjengelig digitalt.

HEKT er en tospråklig EP som ble til dypt inne i de svenske skoger. På let etter en ny retning, har det vært viktig for Ingrid Olava å omfavne det norske og engelske språket, det umiddelbare og direkte, og det mer poetiske og innadvendte.

Se og hør Ingrid Olava fremføre HEKT fra NRK LINDMO 1. oktober. her

– I prosessen med å skrive ny musikk, har det dukket opp både engelske og norske låter, og jeg har bevisst valgt å omfavne begge språkene, forteller Ingrid Olava.– Resultatet har blitt til noe dypt personlig, og den norske språkdrakten har gitt en økt følelse av intimitet i tekstene, og jeg vil si at det hele er ganske så filmatisk.

HEKT gis ut på eget selskap
-Denne gangen har jeg valgt å gi ut musikken selv, og jeg har også skrevet og produsert alle låtene selv. Jeg har hatt med meg et drømmeteam med Sjur Miljeteig og Peder Kjellsby som co-produsenter, samt musikerne Erland Dahlen, Andreas Ulvo og Bjarne Stensli. Et fantastisk kobbel av fine folk og dyktige musikere, sier den Spellemannprisvinnende musikeren.

HEKT finner du her:
Spotify

Tidal

Om Ingrid Olava
Ingrid Olavas ble signert til plateselskapet EMI i 2007. Da hadde hun i flere år vært en del av musikkscenen i Oslo, spilt i det Spellemannsnominerte countryrockbandet Shit City, turnert som musiker for Sivert Høyem, og vært korist for Madrugada.

Olava albumdebuterte i 2008 med det kritikerroste albumet Juliet’s Wishes. Debutsingelen Only Just Begun ble A-listet på radio og platen fikk tre spellemannsnominasjoner. Oppfølger albumet The Guest kom i 2010, og Olava fikk nok en gang strålende anmeldelser og ble igjen trippelnominert til Spellemann. Denne gangen stakk hun av med prisen for Årets kvinnelige artist. I 2010 vant hun også Statoils By:Larm-stipend.

I 2013 samarbeidet Ingrid Olava med produsent David Kosten om tredjealbumet The Summer House. Singelen Jackie Kennedy ble spilt mye på radio, og albumet ble Spellemann-nominert i kategorien Årets popsolist.

Igjennom hele karrieren har Olava også gjort seg bemerket med flere fortolkninger av andres materiale, og blant artistene hun har tolket finner vi så ulike kunstnere som Jokke, Jaques Brel, Alf Prøysen, Bob Dylan og svenske Oscar Danielsson.

Ved siden av artistkarrieren spillefilmdebuterte Olava i 2011, i Joachim Triers Oslo, 31. august. Høsten 2014 komponerte Olava filmmusikken til dokumentarfilmen Glade Jul, og er involvert i flere filmprosjekter fremover, blant annet med en rolle I Kim Hiorthøys spillefilmdebut Spillets regler som kommer januar 2017.