Prev Page Next Page

Kepler 62

Er det mulig å bosette seg på en annen planet? Det er spørsmålet som stilles når den bestselgende forfatteren Bjørn Sortland, sammen med Angry Birds-illustratør Pasi Pitkänen og den populære finske forfatteren Timo Parvela, sender en gruppe ungdommer ut i verdensrommet i den splitter nye spenningsserien Kepler 62. Kulturmeglerne bistår Bjørn Sortland og hans Piggsvin Forlag med lanseringen av bøkene i Norge.

I tillegg til presse, markedsføring og sosiale medier så har Kulturmeglerne også utarbeidet en ukentlig vlog som har blitt en liten farsott på You Tube.

Om Kepler 62-serien:
Jorda begynner å gå tom for sine naturlige ressurser og myndighetene bestemmer seg for å sende en gruppe ungdommer på en reise ut i verdensrommet for å finne en planet som minner om jorda, og som egner seg til å bo på. For å kvalifisere seg til oppdraget må barna fullføre et videospill kalt Kepler 62 og de spillerne som går videre blir sendt på en treningsleir, men er alt er tilsynelatende ikke slik som først antatt.

De seks bøkene i Kepler 62-serien tar leseren med på en spennende reise i verdensrommet. De unge reisende blir nybyggere når de ankommer planeten Kepler 62e, og de møter på store utfordringer; de oppdager aliens, opplever sykdom og finner til slutt sannheten bak alle løgnene. Hvem ville du ha reddet?

Kepler62official

Kepler 62 på Facebook

Om Bjørn Sortland:
Bjørn Sortland (1968) er født i Bergen, men vokste opp på Bømlo. Han debuterte som barnebokforfatter med Det er ikkje natta (1992), og han har siden skrevet over 40 bøker for barn og ungdom, blant annet den populære bokserien Kunstdetektivene. Flere av bøkene handler om kunst, og han har ofte samarbeidet med kjente bildekunstnere og illustratører, som Øyvind Torseter, Trond Bredesen og Hilde Kramer. Sortlands bøker er gitt ut i nærmere 20 land, og i 1996 vant han den prestisjetunge Deutscher Jugendliteraturpreis for den tyske oversettelsen av Raudt, blått og litt gult sammen med illustratøren Lars Elling. I 2011 fikk han Aschehougprisen for hele forfatterskapet.

Om Pasi Pitkänen:
Pasi Pitkänen (1984) studerte grafisk design ved Aalto University og der gikk han også på kurs om film, animasjon og astronomi. I flere år har Pitkänen illustrert barnebøker og han har også jobbet som illustratør, figurdesigner og grafiker i Rovio Entertainment, som står bak Angry Birds, og hans illustrasjoner har vært publisert over hele verden. Pitkänen henter inspirasjon ved å observere mennesker, populærkultur, natur og barndomsminner.

Om Timo Parvela:
Timo Parvela (1964) er Finlands fremste barnebokforfattere og flere av hans bøker er tilrettelagt for scene og TV, og den superpopulære Ella-serien har også blitt filmatisert. Parvelas bøker har blitt oversatt til over 20 språk og han har blitt tildelt den viktigste barne- og ungdomslitteraturprisen i Finland.

Kepler 62-serien gis ut på WSOY i Finland og på Piggsvin Forlag i Norge.