Prev Page Next Page

Kollekt: Icons by Stian Andersen

Kulturmeglerne bistår Galleri Popop i Oslo med lanseringen av utstillingsserien Kollekt: som åpnes 28. april 2016 med ikoniske konsertbilder av den norske fotografen Stian Andersen.

-Konseptet lanseres med utstillingen Kollekt: Icons by Stian Andersen. Med serien Kollekt: ønsker vi å tilby svært begrensede opplag av unik fotokunst for de som ønsker det helt spesielle bildet til sine omgivelser. Ambisjonen er at bildene i serien Kollekt: skal presentere unike fotografier fra både konsert- og populærkulturelle begivenheter, i ulike tidsperioder, forteller en entusiastisk Jonas Leborg, eier og daglig leder av Galleri Popop.

Stian Andersen er en av Norges fremste fotografer og musikkvideoregissører, og i salgsutstillingen tilbys ikoniske fotografier av blant annet Iggy Pop, Kizz, Wu Tang Clan, Ramones, David Bowie, Lemmy, Ray Charles, James Brown, A-ha og en rekke andre.

Hvert bilde i serien Kollekt: presenteres i tre ulike størrelser, og opplaget er nummerert, preget med et stempel og begrenset til 30 eksemplarer per størrelse. Med bildet følger også et sertifikat som bekrefter nummereringen og er signert av fotografen.

-Gjennom nær kontakt med noen av de beste fotografene innenfor sjangeren musikk- og popkulturfoto, vil Kollekt: presentere og tilby ikoniske og tidløse bilder av en rekke små og store begivenheter i populærkulturen. Noen fra konserter og med artister du kanskje selv har opplevd, og andre fra begivenheter du gjerne skulle ha sett eller vært en del av, avslutter Leborg.

 

Om Galleri Popop og Kollekt:

Galleri Popop er Oslos ledende street og urban art-galleri og har kunst fra kjente kunstnere som Martin Whatson, Dot Dot Dot, Per Heimly, Atle Østrem, Hama Woods og Fru Bugge. I tillegg har Popop et eget rammeverksted i tilknytning til galleriet. Galleri Popop eies og drives av Jonas Leborg.

Om Stian Andersen:

Stian Andersen er en anerkjent og mye brukt musikkvideoregissører og fotograf. Han har de siste 25 årene reist verden rundt på ulike oppdrag for norske og internasjonale kunder innen musikk, mote, reklame og dokumentarfilm.

Stian har laget mer enn 50 platecovere for artister som Royksopp og A-ha,og fotografert artister som Oasis, Daft Punk, David Bowie og Leonard Cohen for å nevne noen. Som musikkvideoregissør har Stian Andersen regissert videoer for blant annet Robyn & Royksopp, Karpe Diem, Gabrielle, Morten Harket, og Susanne Sundfør. Videoene er vist på en rekke filmfestivaler rundt i verden og Andersen har vunnet priser for sitt arbeid over hele Europa.

Stian Andersens fotografier er publisert i en rekke magasiner; som Der Spiegel, Dazed & Confused, Sunday Times, The New Yorker, The Rolling Stone Magazine, The Guardian, og Time Magazine. I 2013 ble et av hans fotografier av bandet Dum Dum Boys trykket på Norges offisielle frimerke.

Han har også gitt ut en rekke prisvinnende fotobøker og stilt ut bildene sine i andre gallerier rundt om i Norge, i Stockholm og London.

I ti år jobbet Stian Andersen som A-ha sin fotograf, og fotograferte flere av bandets albumcovere og promo-bilder.