Prev Page Next Page

Kon-Tiki

Kulturmeglerne har bistått Nordisk Film Distribusjon med rådgiving og pressehåndtering for storfilmen Kon-Tiki. Vi fulgte filmen fra før stab og skuespillere ble lansert, gjennom en lang innspillingsperiode på mange kontinenter til gallapremieren i Operaen 23. august 2012.

Ved årsskiftet 2012/2013 hadde 850.000 personer sett Kon-Tiki på kino. Den var åpningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2012, hadde gallapremiere i Operaen den 23. august – med DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja tilstede i salen. I januar 2013 ble filmen nominert til Oscar i kategorien for beste utenlandske film.

I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

Filmen er regissert av Joachim Rønnning og Espen Sandberg, skaperne av storfilmen Max Manus. Manus er ved Petter Skavlan.

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Kon-Tiki er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.

Nordisk Film Distribusjon AS distribuerer Kon-Tiki på norske kinoer.

Filmen hadde kinopremiere 24. august.