Prev Page Next Page

Oscar-nominerte “Kongens Nei”

I september er det klart for premiere på Kongens Nei, den første filmen som forteller om hvordan kong Haakon stod opp mot den tyske overmakten de skjebnesvangre dagene i april 1940.

Erik Poppes nye spillefilm Kongens Nei har premiere 23. september 2016, med Bond-skuespiller Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen i rollene som Kong Haakon og Kronprins Olav. Kronprinsesse Märtha spillea av Tuva Novotny. Filmen handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.  Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen. Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Kongens Nei er den første filmen som forteller om hvordan kong Haakon stod opp mot den tyske overmakten de skjebnesvangre dagene i april 1940.

Kulturmeglerne bistår produksjonsselskapet Paradox og distributør Nordisk Film Distribusjon med pressehåndtering og lanseringsstrategi for filmen.

www.youtube.com/watch?v=ByMLGti4wB0

FILMFAKTA KONGENS NEI
Regissør: Erik Poppe
Foto: John Christian Rosenlund
Manuskript: Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg
Produsenter: Stein Kvae og Finn Gjerdrum, Paradox Film 1 AS
Distributør: Nordisk Film Distribusjon AS
Premiere: 23.9.2016