Prev Page Next Page

Kraftidioten

Hans Petter Molands actionkomedie Kraftidioten deltar i hovedkonkurransen i Berlin Internasjonale Filmfestival 2014. Et sjeldent stort stjernegalleri bekler rollene i filmen som har norsk premiere 21. februar. I hovedrollene: Stellan Skarsgård, Bruno Ganz og Pål Sverre Hagen.

Nils brøyter en stripe sivilisasjon gjennom ødemarken – han er en stifinner som leter etter den samme stien hver gang. Han er svensk, men så norsk det går an å være. Uten å være norsk. Nils utnevnes til Årets Borger. Det er en stor dag. Samme kveld blir sønnen tatt av dage. Myrdet for noe han ikke har gjort. Nils vil ha hevn. Og rettferdighet. Han hevner. Blod for blod. Men det er ikke nok. Han vil ha sønn for sønn. Det vil veganergansteren Greven også, som ikke kan forestille seg at det er andre enn Serbermafiaens Papa som står bak nedbemanningene. Nils er bevæpnet med tunge maskiner og nybegynnerflaks. Men det er ikke bare enkelt å lykkes med blodhevn i Velferdsstaten.

Actionkomedien Kraftidioten er den andre filmen i samarbeidet mellom regissør Hans Petter Moland og manusforfatter Kim Fupz Aakeson. Den første, En ganske snill mann, vant publikumsprisen under Berlin Internasjonale Filmfestival i 2010. Kraftidioten skapes i samme tone som En ganske snill mann, som endte opp som en av de morsomste filmene det året den kom, med glitrende kritikker i norsk og internasjonal presse.

Kraftidioten deltar i hovedkonkurransen i Berlin Internasjonale Filmfestival 2014. Actionkomedien har norsk premiere 21. februar.

I hovedrollene: Stellan Skarsgård (Nils), Bruno Ganz (Papa) og Pål Sverre Hagen (Greven). Ellers medvirker blant andre: Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Gard B. Eidsvold, Jon Øigarden, Birgitte Hjort Sørensen, Peter Andersson, Leo Ajkic, Sergej Trifunovic, Goran Navojec, Miodrag Krstovic, Stig Henrik Hoff, Arthur Berning, Atle Antonsen, Tobias Santelmann, Jan Gunnar Røise, Kåre Conradi, Kristoffer Hivju, Hildegun Riise, Julia Bache Wiig mfl.