Prev Page Next Page

Løvekvinnen

26. august er det premiere på Løvekvinnen, filmen bygget på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger. Filmen er valgt som årets åpningsfilm under Filmfestivalen i Haugesund 21. august.

I en liten stasjonsby i Norge, en stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Hennes mor Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen.

Løvekvinnen er en varm og engasjerende fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan hennes forsøk på å fylle ensomheten med et innhold, til slutt blir veien ut av denne ensomheten.

Løvekvinnen bygger på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger. Filmen åpner Filmfestivalen i Haugesund 21. august og har et stjernelag både foran og bak kamera, med Vibeke Idsøe på regi. Skuespillerne er anført av Rolf Lassgård som nylig vant Guldbaggen i Sverige som Årets beste skuespiller for En mann ved navn Ove. Han spiller faren, stasjonsmester Gustav Arctander. Rollen som Eva bekles av tre unge skuespillere på forskjellig alderstrinn, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde T. H. Storm og Ida Ursin-Holm. I andre roller finner vi bl.a. Kåre Conradi, Rolf Kristian Larsen, Kjersti Tveterås, Henrik Mestad og fra Danmark Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon og Connie Nielsen(The Gladiator, Nymphomaniac). Fra Tyskland deltar Ken Duken (Max Manus) og Burghart Klaussner (Det hvite båndet).

Om regissøren
Vibeke Idsøe er utdannet filmregissør ved Tisch School Of Arts, New York University. Hun debuterte i 1996 med ” Jakten på nyresteinen” basert på eget manus. For denne filmen vant hun en rekke viktige priser rundt om i verden.
I 2006 skrev og regisserte hun 37 ½, en komedie om kvinner som ser 40 årsdagen nærme seg. Det var en stor suksess i Norge både på kino og DVD.
De fire filmene hun har vært involvert i har til sammen solgt 1,4 millioner billetter i Norge, noe som er et av de høyeste gjennomsnittene for en norsk filmskaper i nyere tid.

Filmfakta Løvekvinnen
Regissør og manus: Vikebe Idsøe
Produksjonsselskap: Filmkameratene AS
Distributør: Nordisk Film Distriusjon AS
Norgespremiere: 26.8.2016