Prev Page Next Page

Mormor og de åtte ungene

Kulturmeglerne er presseansvarlige for storfilmen Mormor og de åtte ungene, og har vært involvert i produksjonen siden før filmen gikk i opptak.

Siste innspillingsdag var i midten av oktober 2012. Filmen har premiere 16. august 2013. I løpet av innspillingsperioden arrangerte Kulturmeglerne flere pressedager på settet. Det har i tillegg blitt sendt ut pressemeldinger med nytt om filmen, og det ble avholdt en pressekonferanse under Filmfestivalen i Haugesund hvor «hele Norges nye Mormor» ble presentert for første gang.

Mormor og de åtte ungene er historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet har reist fra gamlehjemmet. Så blir familiens lastebil borte – og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven.

Historien om Mormor og de åtte ungene i byen er filmatisert én gang tidligere, med Anne Cath Vestly selv i hovedrollen som Mormor (Mormor og de åtte ungene i byen, 1977). Filmen ble en stor suksess da den kom og er siden blitt en klassiker for store og små. Om den nye filmen – som denne ganger blir en musikal, sier regissør Lisa Marie Gamlem:

– Jeg vil ta vare på det klassiske fra den opprinnelige boka. Samtidig åpner musikalformen for å gi historien ny overskuddsenergi gjennom en helt ny innpakning.

Marit Opsahl Grefberg, som skal spille Mormor, er utdannet fagoversetter og voksenpedagog. Ved siden av et aktivt yrkesliv både som pedagog og oversetter har hun drevet med teater på amatørplan hele livet. Hun har spilt Mormor på scenen i Bærum Barneteater, da med Anne Cath Vestly selv i salen.

Ingrid Bolsø Berdal spiller mor, mens Thomas Bye er mors kjæreste, Are. De åtte ungene spilles av Petronella Nygaard, 7 år fra Oslo (Mona), Hedda Kanutte Grytten og Ada Elektra Grytten, begge 5 år fra Vestby (Milly og Mina), Emma Spetalen Magnusson, 10 år fra Oslo (Marte), Frida Hellen, 12 fra Oslo (Maren), Amund Wiegand Blakstvedt, 8 år fra Oslo (Mads), Arnold Efraim Vogt Granqvist, 9 år fra Oslo (Martin).