Prev Page Next Page

My Fair Lady

Kulturmeglerne har bistått i pressearbeidet  for 2013-oppsetningen av den storslåtte musikalen My Fair Lady på Folketeateret.

Den 22. januar gjennomførte Kulturmeglerne i den forbindelse pressedag, hvor media kunne få se utvalgte numre fra forestillingen, og gjøre en-til-en-intervjuer med skuespillerne.

I musikalens hovedroller finner vi Nina Hammerklev som Eliza Doolittle og Kåre Conradi som Henry Higgins. På rollelisten står også Lise Fjeldstad, Mari Maurstad, Dennis Storhøi og Finn Schau.

My Fair Lady ble for første gang vist i Norge i 1960 – også da på Folketeateret. Siden da har musikalen vært er en stor publikumsfavoritt på norske scener. Den har blitt vist ved flere anledninger her til lands og ble senest satt opp i 2003 på Oslo Nye Teate. Da ble den sett av over hele 70.000.

En klassiker
My Fair Lady er en klassisk kjærlighetshistorie basert på Bernhard Shaw`s Pygmalion fra 1916. Det populære skuespillet bygger på myten om en mann som forelsker seg i sin perfekte kvinnestatue og ber til guden Venus om at den må bli levende, slik at han kan gifte seg med henne. Men som med Eliza Doolittle vil en levende kvinne utvikle uavhengighetstanker, og retten til å være et helt menneske, og det er her det hele starter.

Den populære og velkjente historien ble første gang oppført på Broadway i New York i 1956. Ved Norgespremiere på Folketeateret i 1960 var det Georg Løkkeberg og Henki Kolstad som var å se i hovedrollene, sammen med Mona Hofland som blomsterpiken Eliza.