Prev Page Next Page

Nordisk råds filmpris

Fem land, fem filmer, en pris. Siden 2011 har Kulturmeglerne bistått Nordisk Film & TV Fond med pressehåndteringen på Nordisk råds filmpris: fra offentliggjøringen av de nominerte filmene til avsløringen av hvem som mottar prisen. Kulturmeglerne er også ansvarlig for sosiale medier. 

Den prestisjefylte Nordisk råds filmpris er på 350.000 DKK og gis til en film som utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen. Målet med prisen er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked.

Årets norske bidrag er Joachim Triers Louder Than Bombs. Joachim Trier er nominert sammen med manusforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm fra Motlys. De øvrige nominerte er Under sanden av Martin Zandvliet (Danmark), The Happiest Day in the Life of Olli Mäki av Juho Kuosmanen (Finland), Småfugler av Rúnar Rúnarsson (Island) og Magnus von Horns Etterskjelv (Sverige).

I år deles Nordisk råds filmpris ut for 13. gang. I fjor mottok Dagur Kári, Baltasar Kormákur og Agnes Johansen prisen for Historien om den sjenerte giganten. Tidligere år har den gått til markante filmer som Om hester og menn (2014), Jakten (2013), Play (2012), Skyggesiden (2011), Submarino (2010), Antichrist (2009), Du levende (2008), Kunsten å gråte i kor (2007), Zozo (2006), Drapet (2005) og Mannen uten minne (2002).