Prev Page Next Page

Norsk Militær Tattoo 2014

Norsk Militær Tattoo er landets største innendørsarrangement. Over 700 deltakere var å se på scenen under Norsk Militær Tattoo 2012, mens 18.000 opplevde tattooen fra tribunene i Oslo Spektrum.  9. til 11. mai 2014 braker det løs igjen.

Fra 9. til 11. mai 2014 braker det løs. Norsk Militær Tattoo er landets største innendørsarrangement. Mange hundre personer deltar på scenen – som rigges som en etterlikning av Akershus festning.
– I jubileumsåret 2014 skal det ikke spares på kruttet,  sier sjef Norsk Militær Tattoo Oberst Christer O. Johannesen, som er stolt over å kunne presentere neste års deltakere.

Han har brukt det siste året på reise rundt på ulike tattooer i utlandet for å finne frem til de aller beste korpsene og drilltroppene. Nasjoner som deltar i 2014 er USA, Storbritannia, Russland, Japan, Danmark, Sverige, Finland og Nederland. Fra Norge vil Forsvarets stabsmusikkorps, Den Kongelige norske marines musikkorps og selvsagt skal HM Kongens gardes 3. gardekompani delta. .

I 2014 er Norsk Militær Tattoo en del av den offisielle feiringen av 200-årsjubileet for Grunnloven. Arrangementet vil derfor naturlig nok bygges rundt Grunnlovens verdier, og fremheve de kritiske milepæler i nyere norsk historie. Deltakerlandene vil på en eller annen måte ha hatt en innflytelse på den norske Grunnloven.