Prev Page Next Page

Indie Label Marked på Kulturhuset 21.11

Hundretusener besøker årlig Indie Label Market, som er blitt en institusjon i Berlin, New York og London. Når Oslo arrangerer markedet for tredje gang den 21. november, så er det for å feire at uavhengige utgivelser står sterkere i platemarkedet enn noen gang.

Hundretusener besøker årlig Indie Label Market, som er blitt en institusjon i Berlin, New York og London. Når Oslo arrangerer markedet for tredje gang den 21. november, så er det for å feire at uavhengige utgivelser står sterkere i platemarkedet enn noen gang.

Interessen for musikk som kommer fra uavhengige plateselskaper er større enn noen gang. Tall fra Spellemannsprisen viser at av omlag 700 innsendte utgivelser, er nært opptil 90 % av dem fra såkalte indielabels. Underforklart så betyr det at hovedandelen av utgivelsene av norsk musikk ikke kommer fra de store internasjonal selskapene.

Den samme trenden ser man internasjonalt. I år står indieselskapene for mer enn 35 % av det amerikanske markedet i følge en rapport fra Nielsen/Billboard i 2015.

Enkeltpersonsforetak
Ofte er dette selskap som er tilnærmet lik enkeltpersonforetak, som Jansen Plateproduksjon eller mindre aktører som Propeller Recordings, som til sammen huser flere av våre mest profilerte artister: Moddi, Katzenjammer, Team Me, Highasakite, Hanne Hukkelberg, Ine Hoem, Slutface, Daniel Kvammen, Kråkesølv, Hanne Kolstø, Jonas Alaska og Jens Carelius – for å nevne en brøkdel. Om arbeidet sier altmuligmann i Jansen Plateproduksjon, Erik Jansen.

-Det kunne ikke vært en mer spennende tid å drive indielabel på. Med alle de nye digitale verktøyene som finnes nå, så har forskjellen mellom hva majorlabel kan få til omtrent blitt visket ut i forhold til hva man kan få til som et indielabel.

Lørdag 21.november fra 11 til 16, samler bransjeorganisasjonen FONO et stort antall plateselskap på Kulturhuset i Oslo for å møte publikum og markere betydningen av å styrke den den uavhengige delen av musikkbransjen.

-Vi gjør dette for å feire at engasjementet og leveransene fra indielabelene er sterkere enn noensinne og i år vil 18 små og store selskap presentere sin profil gjennom stands, konserter og merchandise. Vi kan også garantere at det vil bli solgt en del sjeldne godbiter, som nok kan få stor samleverdi i fremtiden, sier Kristin Reitan, styrerepresentant i FONO.

Følgende labels stiller på markedet:
Indie Recordings, Kirkelig Kulturverksted, Dat os, Fysisk Format, Propeller Recordings, GRAPPA, Jansen Plateproduksjon, St. Cecilia NORCD, Susanna Sonata, Losen Records, Tylden, Curling Legs, Kakusan Records, Sellout! Music, Fleur de Lis

Disse artistene spiller live på Kulturhuset:
12.00 Hilma Nikolaisen
14.00 Hanne Kolstø
+ Dj Ingbling