Prev Page Next Page

Permafrost

Permafrost er en varm og tankevekkende film om virkelighetsflukt og evnen til å finne mot i håpløse situasjoner. Filmens verdenspremiere solgte ut to ganger under Tromsø Internasjonale filmfestival og filmen har ordinær kinopremiere 14. mars.

– Da jeg leste manuset til Permafrost visste jeg med en gang at dette var en film jeg ikke kunne si nei til: En historie om samhold, familie og avhengighet – dette er temaer som engasjerer meg veldig.

Det forteller den kritikerroste australske skuespilleren Nicholas Hope (Bad Boy Bubby) om den nordnorske filmsatsingen Permafrost. Filmen hadde festivalpremiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) 17. januar og har kinopremiere 14. mars.

Filmen er del av en spennende bølge som skyller over oss fra nord; da NFI presenterte vårens 15 filmer, var hele 4 norske spillefilmer fra Nord-Norge. I tillegg til Permafrost er Glassdukkene, Kill Buljo 2 og Død Snø 2, vårens nye filmer fra nord i 2014. For produsent Martin J. Edelsteen har det vært viktig å bruke landskapet og den nord-norske atmosfæren for å skape et særegent filmunivers.

– Det har vært for lite bruk av det nordnorske landskapet i norsk film. I Permafrost står det islandskapet i nord som en sterk kontrast til dramaet som utspilles mellom karakterene og spiller derfor en sentral rolle i filmen.

Foran kamera
I hovedrollen som Synnøve finner vi Hege Aga Edelsteen (Det Stykke Natt og teater-og kinohusprosjektet Verdensteatret). Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy) spiller rollen som hennes samboer, mens Synnøves mor spilles av Maryon Eilertsen fra Tromsø som er fast ansatt ved Hågoland Teater. I rollen som den uheldige Max spiller kritikeryndlingen Nicholas Hope (Bad Boy Bubby og Hal Hartleys Henry Fool)

Bak kamera
John Sullivan er en regissør og manusforfatter fra Oslo. Utdannet fra San Francisco Art Institute og School of Visual Art i New York. Han hadde regi på spillefilmen Play I 2003, men han er mest kjent for sine dokumentarfilmer som Pornostjerne? og den Amandapris-vinnende Afghanistan-dokumentaren Home of the Brave, Land of the Free, 2004. I fjor laget han dokumentaren The Lost Children.
Filmen produseres av Martin J. Edelsteen som er født og oppvokst i Tromsø. Han har utdannelsen sin fra Nordland Kunst- og Filmskole, Statens Kunstakademi og Den Norske Filmskolen. Permafrost er Martins første spillefilm som fotograf og produsent.