Prev Page Next Page

Riksscenen

23. august åpnet den permanente utstillingen «Våre forbilder» på Riksscenen, hvor kunstfotograf Morten Krogvold står for bildene. Dette er nærmest som folkemusikkens «Hall of Fame» å regne, hvor elleve av folkemusikkens fremste nestorer er portrettert.

Morten Krogvold er en av Norges fremste kunstfotografer, har fotografert og undervist i inn- og utland i en årrekke og personlig er han glad i folkemusikk. Norsk folkemusikk er tradisjonsrik og mangfoldig, både i uttrykk, form og geografi. Joik, fele, torader og dans er noe av det folkemusikken består av.

I utstillingen er det fotografier av nestorer som kommer fra svært ulike steder og tradisjoner. De elleve utøverne er Mari Boine, Inga Juuso, Annebjørg Lien, Sven Nyhus, Knut Hamre, Martin Myhr, Knut Buen, Sinikka Langeland, Kirsten Bråten Berg, Embrik Bergplass og Kouame Sereba.

Riksscenen er scenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans. Lokalene ligger i Schous Kulturbryggeri i Oslo. Bildene har sitt hjem på lokalets vegger, hvor de skal henge og ønske publikummere velkommen.