Prev Page Next Page

Rockefeller 30 år – jubileumsbok

Konsertstedet Rockefeller feirer 30 år i år. For første gang letter de på sløret og har samlet noen av høydepunktene foran og bak scenen, mytene, fakta og ville historier mellom to permer.
Hva skjedde da tre unge menn møttes på Club 7 og bestemte seg for å skape – og bevare – landets viktigste musikkarena?

I 30 år har Rockefeller latt artistene skinne på scenen, men som en del av jubileumsfeiringen ser Norges ledende konsertarrangør seg for første gang tilbake. Med hjelp fra vennegjengen, som inkluderer over hundre artister, forfattere, journalister, publikummere og ansatte, blir det mulig å bli med opp på scenen, backstage og snike seg med inn bak de lukkede dørene på kontorene i Torggata.

Jo Nesbø, Lars Saabye Christensen, Marit Larsen, Karpe Diem, Anne Grete Preus, Asbjørn Slettemark, Michael Krohn, Lars Lillo-Stenberg, Prepple Houmb, Torgrim Eggen, Tommy Tee, Bertine Zetlitz, Highasakite, Petter Baarli, Daniel Kvammen, Egon Holstad er blant dem som har bidratt med sine personlige minner og historier.
 

Rockestjerner, suksessforfattere og publikumshistorier
De aller fleste i dette landet har vel et minne eller en assosiasjon til dette bygget i Torggata 16, og sett i et populærmusikalsk perspektiv er det få steder som har hatt større betydning og bidratt mer i det norske- og skandinaviske kulturlandskapet gjennom tre lange tiår. Når scenen i år feirer 30 år var det derfor mange som etterlyste en bok om konsertstedet -og ikke minst en samlet liste over alle konsertene som har funnet sted. Den 17. februar vil boka være tilgjengelig for alle; med konsertbilder, høydepunkter, publikumshistorier og konsertindeks.

Rockefeller 30 år – jubileumsbok er skrevet av Leif Gjerstad og ble utgitt 16. Februar. 

Leif Gjerstad (f. 1951) er en svensk-norsk journalist og forfatter med bakgrunn fra blant annet Dagbladet og NRK. De senere årene har han jobbet som frilanser. Leif Gjerstad har erfaring fra både print, radio, tv og nett, men uansett plattform har det stort sett handlet om musikk. Gjerstad tør ikke anslå hvor mange timer han har tilbragt på Rockefeller, men nøyer seg med å konstatere at han har opplevd alt fra dårlige og midt-på-treet-konserter til legendariske konserter som gjør det verdt å komme tilbake.