Prev Page Next Page

Skjønnheten og udyret

Det er duket for magi og store følelser når Disneys musikalklassiker Skjønnheten og udyret 14. august i år får premiere på Christiania teater i Oslo. Det er første gang en Disney-musikal settes opp på en norsk scene.  I hovedrollen som skjønneheten Belle finner vi 27 år gamle Mari Lerberg Fossum, mens Hans Marius Hoff Mittet skal spille udyret.

Christiania teater har i lang tid jobbet med å få rettighetene til å sette opp Disneys Skjønnheten og udyret.
– Vi har i flere år drømt om å få sette opp denne musikalen her i Norge og nå har endelig Disney gitt oss klarsignal, og det er vi veldig stolte over. Nå kan unge og gamle Disney-fans bare begynne å glede seg, sier produsent Espen Seim Parmann.

Oppsetningen blir en co-produksjon mellom Christiania teater og Sandnes Kulturhus, og vil ha premiere i Oslo i august 2014 og Sandnes-premiere i januar 2015. Ansvarlig for regi er Jostein Kirkeby-Garstad, som høsten 2013 hadde stor suksess med oppsetningen av Annie på Folketeateret. Familiemusikalen mottok strålende anmeldelser og solgte over 70.000 billetter. Nå er han tilbake på Christiania teater, hvor han i høst også har stått bak musikalen Pippi Langstrømpe

Disney-musikalen Skjønnheten og udyret har i en årrekke gjort stor suksess på Broadway og i flere andre land verden over. På Broadway ble musikalen vist over 5400 ganger mellom premieren i 1994 og før den ble tatt av plakaten i 2007. Her til lands er det nok mange husker den gripende animerte versjonen av Disney-klassikeren som gikk på norske kinoer på begynnelsen av nittitallet
Musikalen er basert på filmen – og filmen er igjen basert på eventyret La Belle et la Bête av Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont. Eventyret ble filmatisert med samme navn i 1946. Historien handler om en prins som er blitt forvandlet til et udyr og en ung kvinne ved navn Belle som han holder fanget i slottet sitt. For å bli en prins igjen, må udyret forelske seg i Belle og vinne hennes kjærlighet.