Prev Page Next Page

Spamalot

Kulturmeglerne var presseansvarlige for Monty Python-musikalen Spamalot på Folketeateret høsten 2012. Forestillingen hadde premiere den 20. september og gikk for fulle hus helt frem til jul.

Den norske utgaven av Spamalot ble mottatt med stormende jubel både fra publikum og pressen. På scenen stod Atle Antonsen (Kong Arthur), Espen Beranek Holm (Sir Bedevere mfl), Trond Espen Seim (Sir Lancelot), Anders Baasmo Christiansen (Sir Robin), Håvard Bakke (Sir Galahad), Reidun Sæther (Damen i sjøen), Trond Fausa Aurvåg (Prins Herbert)og Kim Sulocki (Patsy). Regien på den norske oppsetningen var ved Anders Albien og norsk oversettelse ved Teodor Janson. Monty Python-medlem Eric Idle, som tok turen til Oslo i forbindelse med premieren, har skrevet historien og står bak det meste av musikken sammen med John du Prez.

Spamalot bygger på filmklassikeren Monty Pyhton og ridderne av det runde bord og er en av 2000-tallets mest prisbelønte musikaler. Forestillingen har vært en suksess også i Londons West End og den har gått sin seiersgang med oppsettinger i Australia, New Zeeland og over store deler av Europa.

Da forestillingen spilte på Broadway i 2005 ble den nominert til 14 Tony Awards og stakk av med prisen for Beste musikal. Siden 2010 har den blitt spilt for fulle hus både i Malmø og Stockholm før turen endelig kom til Norge.