Prev Page Next Page

Susanna

Et drøyt år etter utgivelsen av kritikerroste "Wild Dog" er Susanna tilbake med et nytt album, den første fullblods utgivelsen på eget selskap. 20.september lanserer SusannaSonata Susanna and Ensemble neoN 'The Forester' på CD, vinyl og digitalt. Kulturmeglerne har bistått med promo og rådgivning.

Susanna er kjent for hittil åtte kritikerroste utgivelser som Susanna and the Magical Orchestra/Susanna/ Susanna Wallumrød på Rune Grammofon, Grappa Musikkforlag og tyske ECM Records. Utgivelsene består både av hennes egen sterke katalog av sanger, med låter som ‘Believer’, som ble lagt merke til allerede på platedebuten i 2004, og hennes ytterst personlige tolkninger av andres sanger. Hun er en intenst fengslende liveartist. Hennes hypnotiske vokale klangfarger, ofte sammen med et kraftfullt altoppslukende instrumentalt lydbilde, gir konsertene hennes en mørk, magisk glans.

Aktiv som musiker i mer enn et tiår, har den Oslo-baserte artisten i nyere tid tatt store steg i retning av større uavhenighet og autonomi, samtidig som hun forsterker sine betydelige talenter som låtskriver, tolker og produsent.

‘The Forester’ utgis av SusannaSonata, labelen ble lansert av Susanna i 2011, og er en selvstyrt kanal for håndtering av back katalog samtidig som en ypperlig sjanse til å utvikle nye musikalske prosjekter. De første utgivelsene var Susannas versjoner av Roy Harper’s “Twelve Hours of Sunset” og arien “When I Am Laid In Earth”, fra Purcell’s ‘Dido og Aeneas’, tilgjengelige for nedlasting og strømming.

Susanna og Ensemble neoN spiller utgivelseskonsert på Victoria i Oslo fredag 18.oktober.

The label: www.susannasonata.com
The artist: www.susannamagical.com