Prev Page Next Page

Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris

Kulturmeglerne bistår i forbindelse med tildelingen av Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris 2015. Prisen er på 500.000 og går til mezzosopransangeren Ingeborg Gillebo

Hun er en av verdens fremste mezzosopraner og debuterte på The Metropolitan i New York. For tiden forbereder hun seg til å være Norges håp i den internasjonale operasangkonkurransen BBC Cardiff Singer og the World. I kveld tildeles Ingeborg Gillebo, Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris 2015, som i tillegg til hedersprisen består av 500.000 kroner.

– Denne prisen betyr utrolig mye for meg. Den gir meg muligheten til å videreutvikle meg som sanger og å kunne samarbeide med noen av de beste i verden.

Det sier prisvinner Ingeborg Gillebo. Hun har i en årrekke vært blant Norges fremste operasangere og bare i år har hun opptrådt Operahus i Zürich og Wien. I perioden 14.juni til 21.juni reiser hun til Cardiff for å være Norges håp i den internasjonale BBC-konkurransen, Cardiff Singer of the World.

– Det er klart at prispengene kommer godt med og jeg har allerede begynt å bruke av dem, blant annet til forberedelser i form av sangtimer sammen med den amerikanske operasanglegenden Brian Jauhiainen, sier Gillebo.

En selvsagt vinner
I år er det syvende gang at Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris deles ut. Prisen ble først delt ut i 2009, og har tidligere gått til fremtredende norske operasangere som Eli Kristin Hansveen, Marita K. Sølberg, Yngve Søberg og Audun Iversen.

Prisutvalget har bestått av Wilhelm Wilhelmsen, Helen Juell, Asbjørn Larsen, Ellen Horn, Ellen Kjellberg og Anne Gjevang og er en pristildeling som er gjort av skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse. Prisen er på 500.000 og går til talentfulle utøvere innen opera eller ballett i Norge og skal brukes til faglig videreutvikling.

Om tildelingen sier leder for prisutvalget, Wilhelm Wilhelmsen

– Ingeborg Gillebo er for oss en selvsagt vinner av denne prisen. Hun er en av de mest talentfulle sangerne som Norge har å by på og stiftelsen er opptatt av å støtte våre fremste utøvere i kulturlivet slik at de skal kunne videreutvikle seg og bli ledende innen sine fagfelt.

Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris deles ut i Den Norske Opera & Ballett tirsdag 2. juni klokken 19.00 i forkant av forestillingen La Traviata. Prisen vil bli overrakt av styreformann i Tom Wilhelmsens Stiftelse, Wilhelm Wilhelmsen og består av 500.000.

Fakta om Ingeborg Gillebo

• Er en norsk sanger fra Øyer i Gudbrandsdalen
• Er en av Norges fremste mezzosopraner
• Debuterte på The Metropolitan i New York som en av svært få nordmenn.
• Har i år opptrådt i rollen som Cherubino fra Figaros Bryllup i Operahus i Zürich og Wien.
• Deltar i den internasjonale sangkonkurransen BBC Cardiff Singer of the World i perioden 14.-21.juni.

Fakta om Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris
• Ble første gang utdelt i 2009, prisen ble da delt mellom Maiko Nishino og Eli Kristin Hansveen.
• Senere er prisen gitt til Silas Henriksen, Marita K. Sølberg, Yngve Søberg, Eugenie Skilnard, Audun Iversen, Camilla Spitzøe Cohen og Yolanda Correa.
• Prisen er på 500.000 og går til talentfulle utøvere innen opera eller ballett i Norge og skal brukes til faglig videreutvikling.
• Prisutvalget består av Wilhelm Wilhelmsen, Helen Juell, Asbjørn Larsen, Ellen Horn, Ellen Kjellberg og Anne Gjevang

Alle bilder: Erik Berg