Prev Page Next Page

Torun Eriksen

Ifølge VG er hun en ren nytelse å lytte til og NRK har kalt henne Norges svar på Joni Mitchell; 21. september 2013 er Torun Eriksen tilbake med sitt fjerde studioalbum og første coverplate, Visits, fra Jazzland Recordings. Kulturmeglerne bistår med pressearbeid rundt utgivelsen.

Torun  Eriksen debuterte med plata Glittercard i 2003, og er nå klar med sin 4. utgivelse. Visits er et coveralbum hvor Torun tolker kjente artister som Prince, Paul Simon og Coldplay.  Hun representerer den kommende generasjonen jazzmusikere, som også flørter med andre sjangere. Derfor kan hun uanstrengt tilnærme seg sanger av musikere som Tom Waits, D’Angelo og Randy Newman, og gjøre moderne sangskatter til sine egne på en troverdig måte.

De tre tidligere album til Torun Eriksen har fått strålende kritikker: «Vårens lekreste nestenjazz» og «en artist og låtskriver i verdensklasse» ble sagt om hennes forrige album, Passage, som kom i 2010. Torun er en av Bugge Wesseltofts favorittvokalister og NRK har kalt henne Norges svar på Joni Mitchell.