Prev Page Next Page

Viasat Film – Årets nykommer

Hvordan få Tobias Santelmann, Marie Blokhus og Kaia Varjord til å knive om å vinne den nyetablerte Amandaprisen som Årets nykommer? Det var utfordringen Kulturmeglerne fikk fra Viasat Film i forkant av filmfestivalen i Haugesund. Løsningen fant vi gjennom effektiv bruk av flere sosiale medier som gjorde prisen til den mest omtalte prisen under festivalen.

Utfordringen
 Viasat Film ønsket å etablere en helt ny pris under Filmfestivalen i Haugesund, som skulle deles ut til en skuespiller som hadde gjort seg fortjent til tittelen Årets  nykommer. Kunden ville at Årets nykommer skulle blir den mest omtalte prisen både i forkant og under selve festivalen. Utfordringen lå i at dette var en helt ny pris, og de nominerte var foreløpig ikke blant de mest kjente navnene i filmbransjen. I tillegg hadde Dagbladet en egen publikumspris som gjennom sine egne kanaler kunne nå mye bredere ut enn hva vi kunne. Derfor måtte vi komme opp med en idé som gjorde at prisen også ble interessant for publikum: Hvordan kunne vi bygge engasjement for en pris hvor hovedmålet var å få folk til å stemme – og hvordan kunne vi engasjere de nominerte prisvinnerne Tobias Santelmann, Marie Blokhus og Kaia Varjord til å delta i kampanjen?

Løsningen
Vi ble enige om at prisen burde ha en ekstra nyanse, og valget falt på at de nominerte fikk velge seg sitt et eget “hjertebarn” som prisvinneren fikk gi 100.000 kroner. Hjertebarnet måtte være en institusjon, et kulturtilbud eller en spesiell person som har betydd mye for karrièren til de tre skuespillerne. Gjennom å la de nominerte få gi penger til noe de var personlig engasjert i, sikret vi at de ville delta i kampanjen og samtidig kunne vi skape et engasjement gjennom hjertebarna som ble: Steinerskolen (Tobias Santelmann), Nordland Teater (Marie Blokhus) og friteatergruppen Bifrost (Kaia Varjord)

Kampen om å vinne både prisen som beste nykommer i en norsk film og 100.000 kroner var i gang.

Trenger du hjelp med sosiale medier? Kontakt oss for en uforpliktende prat i dag!

Engasjement:
Engasjementet fra hjertebarna var på plass fra dag en. I forkant av kampanjeperioden spilte vi inn egne kampanjevideoer hvor prisvinnerne reiste tilbake til det stedet hvor “alt startet” og fikk møte hjertebarna ansikt til ansikt. Dette gjorde at koblingen mellom de nominerte og hjertebarna ble enda tettere og de kunne legge planer for hvordan de skulle vinne. Disse filmene ble publisert på YouTube og deretter ble de del av en kampanje-applikasjon som vi laget på Facebook-siden til Viasat-Film, hvor publikum kunne stemme på den nominerte som de synes at A.) Fortjente prisen som årets nykommer og B.) Fortjente 100.000 kroner til videreutvikling av et kulturprosjekt.

Kampanjen førte til mye dekning i lokalpressen, og dette hjalp oss til å engasjere publikum til å stemme lokalt. Hjertebarna brukte aktivt sine egne kanaler for å engasjere sine følgere, og det ble i tillegg sendt ut nyhetsbrev for å få opp engasjementet. På denne måten ble denne kampanjen mer enn bare en pris for de mest filminteresserte, men også for de som ville at hjertebarna skulle vinne.
1167452_544705305595910_155975393_oDet ble en tett konkurranse, hvor avstemningen-knappen gikk varm og hjertebarna ble stadig mer kreative i måten de engasjerte sine følgere på. Vi fulgte opp med konkurranser og eksklusive klipp på Viasats Facebookside, som var med på å bygge økt trafikk i ukene før utdelingen. Konkurransen om hvem som skulle vinne skulle ikke avgjøres før vi kom til Haugesund.

I Haugesund var vi på plass for å gjøre vår egen livedekning av alt som skjedde: Gjennom Viasat Films frontfigur Ingeborg Heldals Twitter-kanal var målet å “eie” dekningen av Filmfestivalen i Haugesund. Dette gjorde vi ved å følge festivalen og prisutdelingen minutt for minutt. Og fremdeles var det ikke avgjort hvem som skulle vinne prisen.

Etter en intens innspurt talte vi opp stemmene, og det ble klart at Kaia Varjord fikk prisen Årets nykommer for sin innsats i filmen 90-minutter, mens hennes hjertebarn Bifrost, skulle tildeles 100.000 kroner. Kaia Varjord var på det gjeldende tidspunktet høygravid og ikke tilstede i Haugesund, men vi gjorde istedet to umiddelbare grep: Kaia gjorde et eksklusivt intervju med VG, og hun spilte inn en egen gratulasjonsvideo som ble sendt i Tv2s direktesending fra festivalen.

I ettertid fikk Kaia Varjord flere tilbakemeldinger på at dette var et av de mest rørende øyeblikkene under festivalen, nettopp fordi prisen handlet om noe mer enn “bare” en skuespillerprestasjon – det handlet om hva som var med på å gjøre henne kapabel til å vinne.

Effekt:

  • Ved kampanjeslutt hadde appen alene skaffet 268 000 stemmer til prisen, og vi nådde ut til over 930 000 unike brukere.
  • Ingeborg Heldals Twitter-konto doblet antall følgere og da hun gikk på scenen for å dele ut prisen til Årets nykommer, eksploderte det med kommentarer direkte til henne.
  • Filmene vi produserte for YouTube ble til sammen sett av 8000 mennesker i kampanjeperioden.
  • Viasats facebookside fikk 2000 nye likes i løpet av perioden på tre uker, selv om dette først og fremst var en kampanje for å engasjere folk til å stemme.
  • Kampanjen fikk omlag 50 presseoppslag som omtalte prisutdelingen direkte – og prisen får fremdeles oppslag i forbindelse med de nominertes videre karriere. Medieverdien av kampanjen ble vektet til å være 2 558 133 NOK

Trenger du hjelp med sosiale medier? Kontakt oss for en uforpliktende prat i dag!