fbpx

# # # #

4 tips for å lykkes i sosiale medier (og på fest)

17 juni 2021 av

En innmari fin samtale, en god historie eller opplevelsen av å være på bølgelengde med noen. Det er de viktigste grunnene til at vi inviterer venner til taco-kveld, utepils eller  konsert. Tankegangen bør være akkurat den samme i sosiale medier.

Det kan være lett å glemme de sosiale antennene våre når vi beveger oss ut på ulike sosiale plattformer, men de er et like viktig verktøy der som de er i hverdagen. Det å forstå og engasjere din målgruppe krever mer enn tall på kjønn, alder og bosted.

Ingen setter særlig pris på den karen rundt middagsbordet som bøtter ut om viktigheten av å velge riktig høytrykksspyler før du har fått satt deg. Ikke vær den karen. Ikke på nett heller.

Her er oppskriften som fungerer like godt i sosiale medier som rundt middagsbordet :

1. Snakk om meg, ikke om deg

Fy søren, for en hyggelig dame jeg pratet med i går, kan jeg tenke – som regel fordi vi begge var dypt engasjert i en samtale om meg. Vi liker alle å snakke om oss selv.

Facebook-siden til Fagskolen Kristiania er et godt eksempel. Målgruppen deres er studenter og kommende studenter. Likevel snakker Fagskolen Kristiania om veldig mye mer enn bare studietilbudet sitt. Så fort bladene faller og studiestart nærmer seg, er dette stedet for å finne Oslos raskeste take-away, beste internett og billigste øl.

2. Alle er ikke interessert i deg – prioriter de som er det

Frasen er steingammel: Hvis du prøver å nå alle, når du ingen. Likevel sitter du der med et hjertebarn av en bedrift du har dedikert blod, svette og tårer til,og du føler genuint at akkurat ditt produkt er relevant for absolutt alle.

Det er det ikke.

Dersom du er lokalmatprodusent på Revetal drar du ikke til vegetarfestival i Tromsø for å selge angusburgeren din. Det finnes steder og folk som ønsker å høre fra deg. Bruk tiden din der! Facebook sin nye satsing på grupper gjør det enklere enn noen gang å finne akkurat de menneskene som har interesse for det du tilbyr. Bruk muligheten til å se hva de prater om, hva de interesserer seg for og hva som engasjerer dem.

3. Tiden min er verdifull

Følgerne dine teller ikke minuttene til neste gang de hører fra deg, så sørg for å si noe som gir dem verdi. Hvis du ikke ville vist frem det dårlig eksponerte gruppebildet av felles lunsj på kontoret til en reell kunde, så trenger du ikke å vise meg det på Facebook heller. What´s in it for me?

4. Det handler ikke bare om hva du vil snakke om

Skulle jeg skrevet et blogginnlegg i dag kun fordi jeg hadde noe på hjertet, så hadde det handlet om hvorfor folk trenger mer enn én type soyasaus i kjøkkenskapet. (For virkelig – det gjør hele forskjellen på alt som lages i wokpanna.) Men så handler det ikke bare om hva jeg vil si. Jeg skal tross alt snakke til folk som ønsker å lykkes med sosiale medier.

Kathrine Winnem

Foruten å være entusiastisk forkjemper for at ethvert kjøkken skal være utstyrt med en variert seleksjon av soyasaus, har Kathrine Winnem en rekke begavelser innen digital kommunikasjon. For Kulturmeglerne jobber hun med innholdsproduksjon for sosiale medier, i tillegg til å utforme gode overordnede strategier for digital kommunikasjon.

Er du nysgjerrig på hva Kathrine kan tilby din bedrift, kan du lese mer om Kathrine her, og gjerne ta kontakt med henne på kathrine.winnem@kulturmeglerne.no eller 482 87 294.