fbpx
Bilde av et tomt museum

# # # #

Hvilke muligheter har du som kulturaktør?

19 august 2020 av

Vi er mange som er forvirret og oppgitt over situasjonen vi plutselig står i. Da kan det også være ekstra utfordrende å lete gjennom ordninger og kriseløsninger som dukker opp fra både staten, kommunene og private. Derfor har vi samlet noen tiltak her for deg som jobber med kultur (OPPDATERT 19. AUGUST 2020):

  • Regjerningens kompensasjonspakke for kulturlivet forvaltes av Kulturrådet. Ordningen er midlertidig, og er rettet inn mot alle kulturaktører som har måttet avlyse eller utsette arrangementer som følge av de påleggene og forbudene som har kommet fra helsemyndighetene. Kulturrådet kommer heller ikke til å kreve tilbake midler som er brukt til å planlegge arrangementer eller prosjekter som nå blir avlyst som følge av koronaviruset. Dette vil gjelde ut april eller fram til myndighetene eventuelt endrer tiltakene. Her kan du lese mer og evt søke kompensasjonsordningen: https://www.kulturradet.no/korona
  • Er du filmskaper? Nettkino støtter alle filmskapere med kansellerte oppdrag og manglende inntekt under koronakrisen. All fortjeneste på norske filmer går uavkortet til filmskaperne.
    https://nettkino.no
  • Ønsker du å streame arrangementet ditt, eller diskutere mulige løsninger rundt dette? Da kan vi absolutt anbefale å sjekke ut TrippelM: https://www.trippelm.no

Vet du om flere ordninger, tips eller råd for kulturaktører? Send de gjerne til oss, så kan vi legge det inn til listen.

Hvis du har behov for rådgivning på kommunikasjon eller strategi, eller rett og slett bare trenger en støttende hånd kan du alltids ringe oss i Kulturmeglerne.

Støtt dugnaden! Støtt kulturen!