fbpx
Ivar Halstvedt vender omsider tilbake til Kulturmeglerne

# #

Ivar Halstvedt tilbake til Kulturmeglerne

1 november 2019 av

For nesten 20 år siden var Ivar Halstvedt en av Kulturmeglernes aller første ansatte, og har i en årrekke vært en markant skikkelse i norsk film- og kinobransje. Nå er den tidligere ODEON-direktøren ansatt i stilling som seniorrådgiver i Kulturmeglerne fra 1. desember 2019.

– Etter mange år som toppleder har jeg nå fått muligheten til å gjøre noe helt annet. Nå gleder jeg meg til å hjelpe andre fremfor selv å skulle lede en stor organisasjon, sier han.

– Mange har lurt på hva Ivar skal gjøre nå, og vi er utrolig stolte over å annonsere at han kommer til oss. Siden han jobbet hos oss helt på starten av 2000-tallet har han vært leder for store kulturinstitusjoner, og det er fantastisk at han nå skal bistå våre kunder med sin solide erfaring, sier daglig leder i Kulturmeglerne Kjersti Vikør.

Som direktør for ODEON Kino var han ansvarlig for oppbyggingen av selskapet til å bli markedsledende, gjennom etablering og oppkjøp av flere større kinosentre i landet. Hans siste etablering var storsatsningen ODEON Oslo på Storo, som er blitt hovedstadens best besøkte kino og ODEON Ålesund, som har blitt landets tiende største. Tidligere har han ledet kinokjedene SF Kino AS, Oslo Kinodrift AS og Norsk Kinodrift AS. Han har i tillegg jobbet ved en rekke kulturinstitusjoner rundt om i Norge, hatt sentrale styreverv innen film og kino og vært folkevalgt politiker.

– I Kulturmeglerne skal jeg bidra med utviklingshjelp og lederstøtte til virksomheter innen både kultur- og næringslivet. Min ambisjon er å kunne styrke teamet i Kulturmeglerne og gi praktisk og strategisk hjelp til virksomheter og ledere med de utfordringer de har, sier han.

Da Ivar Halstvedt sluttet i Kulturmeglerne på starten av 2000-tallet for å jobbe i film- og kinobransjen hadde han nok ikke trodd han nesten 20 år senere skulle returnere til det samme PR-byrået.

–Jeg har kjent Kulturmeglerne-gründer Svanhild Sørensen helt siden tidlig 1990-tallet, og ble veldig glad da hun tok kontakt med meg i høst for å diskutere et nytt samarbeid. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Kulturmeglerne og bli en del av teamet igjen, sier han.