fbpx
En mann og kvinne som står med ryggen til på en konsert

# # # #

Kultur i karantenetid

30 mars 2020 av

«Opening-day preppers»

Allerede to uker inn i unntakstilstand ser vi hvor utrolig viktig kultur er for mennesker. Kultur er som løvetann, det kan vokse gjennom asfalt og betong. Beviset på dette er alt fra balkongkonserter, digitale quizer og museum, og teater på stream. Og ikke minst samholdet, optimismen og motet som blir løftet av dette. Derfor er det også utrolig viktig at du som tilbyder av kultur ikke forsvinner helt.

Den viktige kommunikasjonen

  • Vær gjerne ekstra personlig i kommunikasjonen på sosiale medier i denne perioden. Mange har det tøft nå, er ensomme og redde. Da kan all kontakt bety noe ekstra.
  • Grav frem de beste feelgood-historiene deres. Enten du er en festival, en teatertrupp, et museum – alle har morsomme, varme historier. Hjelp folk til å drømme seg litt vekk, og minn folk på at de skal få oppleve fantastiske kulturøyeblikk igjen.
  • Vær synlig på sosiale medier, men unngå å bruke påtrengende salgsbudskap. De færreste er villig til å investere i opplevelser de ikke vet om de får gjennomført.
  • Når det er sagt – folk er villig til å støtte, donere og hjelpe. Dugnadsånden er på topp, og de fleste ønsker å ha et godt konserttilbud, en lokal kafé, teater og et godt kulturtilbud når dette er over. Det å bidra til noe positivt kan også være oppløftende for oss mennesker i en ellers hjelpesløs og usikker situasjon.

Hva kan du gjøre nå?

Det kommer en tid hvor ting normaliserer seg igjen, og da er det ekstremt viktig å være klar for den nye, gamle hverdagen. Her er noen ting du kan gjøre nå for å forberede deg på at verden våkner til live igjen:

  • Kan arrangementet utsettes? Mange konserter og arrangementer er allerede blitt utsatt til senere på året. Faren med dette er at det hoper seg opp mange kulturtilbud som slår hverandre i hjel. 
  • Bruk tiden du har nå til å lage innhold, tekster, budskap og kampanjer som du kan kjøre ut senere. Kanskje du har en idé du har hatt lyst til å gjennomføre lenge, men merker at tiden ikke strekker til?