fbpx

# # # #

Kulturmeglerne henter Christian Dyresen

20 januar 2022 av

I utfordrende tider for kulturbransjen har vi styrket laget i flere omganger. Siste tilskudd er seniorrådgiver Christian Dyresen, en prosjektleder med bred og variert erfaring fra kulturbransjen. Han har dessuten et brennende engasjement for at kulturen skal finne sitt publikum.

At Kulturmeglerne velger å satse i nettopp slike tider forteller meg mye om selskapet. Dette vil jeg være med på. Jeg tror på kulturbransjen. Jeg tror på reiselivet. Og jeg tror norske opplevelser står foran gode svært gode år hvor markedsandeler kan vinnes og kompetansen videreutvikles, sier Christian Dyresen selv.

Gleder oss til å sette ham i arbeid

Dyresen har en omfangsrik karriere bak seg i kulturlivet. De siste årene har han hatt nøkkelposisjoner hos Rammestiftelsen for kunst, kultur og natur på Hvitsten. Der var han først markedssjef og produsent, og deretter daglig leder. Dyresen har vært sentral i arbeidet for å kommersialisere og lansere Ramme. Kulturdestinasjonen har opplevd stor tilstrømming av publikum, et sterkt billettsalg og god omtale i pressen siden åpningen.
 
Daglig leder Kjersti Vikør i Kulturmeglerne er svært fornøyd med nysigneringen:
 
– Som en «ekte» Kulturmegler har Christian veldig allsidig erfaring, og i hjertet av alt han gjør er et genuint og brennende engasjement for at kulturen skal finne sitt publikum.

Daglig leder for Kulturmeglerne, Kjersti Vikør.

– Vil utfordre det bestående

Christian Dyresen startet i kulturbransjen i ung alder. Allerede som 15-åring etablerte og driftet han lokalradiostasjonen Radio Stor-Elvdal. Siden da har han opparbeidet seg erfaring fra salg, markedsføring, prosjektledelse, kultur- og arrangementsproduksjon, artistmanagement, styrearbeid og kommunepolitikken.
 
Gjennom karrieren har han drevet flere selskaper. Dyresen har hatt så forskjellige oppdragsgivere som «Eldrebølgen» på NRK1, Offshore-VM på Aker Brygge, A1, Julie Bergan, Elsa Lystad og Holmsbu Kunstmuseum – Henrik Sørensens samlinger. De siste årene har han også hatt en fot i den lokale kulturpolitikken, i Asker.
 
Alle disse erfaringene vil komme til nytte hos Kulturmeglerne, ifølge Kjersti Vikør:
 
– Jeg har alltid sagt at Kulturmeglerne til enhver tid er et resultat av hodene og hjertene til de som jobber hos oss, og jeg har tro på at Christian vil passe perfekt inn i gjengen vår. Med all sin erfaring er han fremdeles sånn anlagt at han vil utfordre det bestående og tenke utenfor boksen, og det er kvaliteter vi verdsetter høyt.
 
Christian Dyresen ser frem til å være med på å videreutvikle Kulturmeglerne:
 
– Gjennom flere tiår har Kulturmeglerne stått støtt, og jeg gleder meg til å utvikle eksisterende fagområder og å se etter nye forretningsmuligheter i et marked som har alle muligheter til innovasjon og nytenkning nettopp nå.