fbpx

Kulturmeglerne styrker kreativiteten: Nyansatte Elin Bjørn vil ha kulturlivet ut av komfortsonen

14 september 2023 av

Den erfarne innholdsprodusenten Elin Bjørn har jobbet på populære podkaster som Storefri, Harm & Hegseth og Pengerådet. Nå hentes hun til PR-byrået Kulturmeglerne for å styrke kulturlivets satsinger på kreativ innholdsproduksjon.

– Elin åpner nye muligheter for oss. Hun er et naturlig kreativt hode som bobler over av originale ideer, og den varierte bakgrunnen hennes gjør henne til en unik ressurs for Kulturmeglerne, sier daglig leder Kjersti Vikør.

– Kastet meg over muligheten
Elin Bjørn (31) har vært innholdsprodusent i godt og vel et tiår. Med erfaring fra blant andre VGTV, Norsk Tipping, Eurosport og NRK, har hun gjort alt fra podkast og barne-TV til å formidle historiene til nybakte lottomillionærer. Nå ser hun frem til å brette opp ermene for kulturlivet:

– Jeg brenner for kultur, kreativitet og markedsføring, så jeg kastet meg over muligheten til å jobbe for Kulturmeglerne. Det er nytt for meg å jobbe i PR-byrå, men jeg elsker workshops, strategier og idéutvikling, så utgangspunktet er bra!

– Her er det flere billetter å selge
Hun håper kulturlivet vil våge mer i årene som kommer:

– I dagens landskap kan hvem som helst lage en god instareel, så kulturaktører har alt å vinne på å skille seg ut med originale og uredde ideer. Tør man å gå litt utenfor komfortsonen, vil man fort kunne oppleve at «her er det flere billetter å selge».

Drømmen: Podkast om festival-Norge
Bjørn forteller at hun ser frem til å jobbe med hele bredden av kulturlivet, men at hun har noen drømmeprosjekter:

– Mange norske festivaler fortjener mange flere besøkende, så det ville vært en drøm å lage en podkast om festival-Norge, hvor små og store festivaler løftes frem. Ellers har jeg en ekstrem forkjærlighet for Kjell Aukrust, så et samarbeid med Aukrustsenteret ville vært en drømmeutfordring!

Måtte ta ned effektfull TikTok-kampanje
Kulturmeglerne har lenge oppmuntret sine kunder til å prioritere strategisk satsing på nytenkende innholdsproduksjon for sosiale medier, og styrker laget med Bjørn fordi etterspørselen nå er i kraftig økning.

– Kundene våre har for alvor fått øynene opp for effekten av hjelp med innholdsproduksjon og SoMe-annonsering. De som dypper tåa i innholdsproduksjon hos oss, kommer gjerne tilbake for å hoppe helt uti, sier daglig leder Kjersti Vikør.

Kulturmeglernes første store claim to fame på SoMe-fronten var at byrået bygget opp fellesskapet rundt Børning-filmene, forteller Vikør.

– Det føles jo som en mannsalder siden, så nå skryter vi heller av en nylig kampanje vi gjorde for et bakeri tilknyttet Økojakten. Den gikk så bra på TikTok at vi ble spurt om å ta den ned før bakerovnen knelte. Vi gleder oss til å måtte ta ned flere kampanjer med Elin på laget!