fbpx

Vi utvider vår kinofaglige satsning

9 februar 2021 av

Med Robert Sigfusson i Cineconsult AS som ny samarbeidspartner, styrker Kulturmeglerne AS sin kapasitet for levering av tjenester innen byggprosjektering og kinoteknikk. Kulturmeglerne har som mål om å utvikle et ledende fagmiljø for konsulent- og rådgivningstjenester til kinoindustrien, med seniorrådgiver Ivar Halstvedt i spissen.

Som nær medarbeider av Halstvedt siden 2003, har Robert Sigfusson vært med på å realisere mange store innovasjoner og nybygg av kinoanlegg. Sigfusson har vært involvert i kinoutvikling i Hønefoss, Horten, Kilden, Ringen, Symra, Sotra, Oslo og Ålesund, sist gjennom stillingen som Construction Manager, Northern Europe, i ODEON Cinemas Group.

– Etter å ha arbeidet i med kino i snart 20 år, ser jeg på dette som en unik mulighet til å bidra i et større kino-perspektiv i en kompetent organisasjon. Det er spennende tider i kinobransjen der evnen til nytekning og innovasjon er viktigere enn noen gang. Sammen med Kulturmeglerne ser jeg store muligheter til å være med å skape gode kinoopplevelser i årene fremover sier Sigfusson.

Ivar Halstvedt tiltrådte stillingen som seniorrådgiver i Kulturmeglerne AS i 2019, etter 30 år som fagmann og toppsjef i norsk og nordisk kinoindustri.

­–Jeg er glad for å få Robert med på laget, da han har en bred og tung erfaringskompetanse, som jeg vet at bransjen vil få stor nytte av. Robert har vært teknisk direktør og byggeleder i flere av de kinokjede-selskapene jeg har ledet de siste 20 årene, og vil nå inngå i vårt team som skal bistå kinoindustrien, kommuner, utbyggere, eiendomsutviklere og leverandører med å lage enda bedre kino- og kulturopplevelser over hele landet, sier Halstvedt.

–Kinoene har brukt tiden med begrenset drift og nedstengning svært godt til å planlegge for fremtiden. Publikum kommer i tiden fremover til å se helt nye konsepter innen kinodrift, hvor fokus på formidling, komfort, trivsel, servering og personlig service får langt større plass, avslutter han.

Tidligere i år kunne Kulturmeglerne informere om at kinosjef i Ås, Martin Øsmundset, blir en del av teamet i april.