fbpx

Artistslipp Notodden Bluesfestival 2021: Største førsteslipp noensinne!

Med lovord fra både publikum og artister leverte bluesfestivalen på Notodden en nedstrippet utgave av årets festival tidligere i år. 2020-festivalen ble noe helt annet enn planlagt, man ga likevel arrangørene kreative og inspirerende ideer til 2021. I dag slippes en rekke navn for neste års festival, i det som er det største førsteslippet noensinne!

Store navn
Det er store og populære navn som kommer til å prege festivalbyen Notodden 5. – 8. august neste år. George Thorogood & the Destroyers, Jimmie Vaughan & the Texas Horns, Shemekia Copeland, Vintage Trouble, CC Cowboys, Christone «Kingfish» Ingram, The Proven Ones, Ole Paus & Motorpsycho, Jontavious Willis, Bjørn Berge, Henning Kvitnes, Mike Andersen, Dance With A Stranger, Di Derre, Gumbo Grits & Gravy, Claudia Scott, Kyla Brox & Dan Blomely og Tiger City Jukes. 

Bygger videre på suksessåret 2019

Notodden Blues Festival 2019 var en stormende suksess – stappfull av magiske øyeblikk og utsolgte konserter. Entusiasmen og forventningene i etterkant var store når festivalen for 2020 skulle planlegges. Mange ble derfor skuffet da koronaepidemien medførte at festivalsesongen 2020 måtte avlyses. For Notodden Bluesfestival har målet vært å kunne videreføre så mange som mulig av artistene fra 2020 til 2021. 

Takker artister og publikum

– De fleste er med videre og ingen har sagt nei. Alle ønsker å være med, men noen artister trenger litt mer tid før de kan være sikre på at de klarer å tilpasse det med andre forpliktelser allerede gjort for neste sommer. Det har vi full forståelse for, sier festivalsjef Jostein Forsberg. – Vi i Notodden Blues Festival ønsker å takke de mange som har overført sine billetter til 2021, og føler at vi med dette artistslippet legger et godt grunnlag for nok en vellykket bluesfestival på Notodden neste sommer, fortsetter festivalsjefen. 

Nye scener tas i bruk

I den nedstrippa utgaven av festivalen var det på Heddal Bygdetun, flytebrygga ved Bok & Blueshuset og i Myrens Dam artister møtte sitt publikum og skapte musikalske høydepunkter. Disse scenene blir vanligvis ikke brukt under festivalen, men erfaringene fra i år var så vellykket at festivalledelsen ønsker å ta de tre stedene med videre for 2021. 

– Det var flere magiske øyeblikk under konsertene i år, og disse tre stedene skapte en ramme rundt både artist og publikum som vi mer enn gjerne tar med oss videre til 2021, sier Jostein Forsberg.  – Ingen vet med sikkerhet hvordan neste sommer blir, men vi velger være offensive og planlegger for en normal festivalsommer i håp om å igjen samle artister og publikum til bluesfest på Notodden, fortsetter Forsberg. 

NRK sender liveopptak fra årets festival lørdag 29.august
Det var mange som savnet å høre blå toner fra Notodden i år og ikke minst var det festivalkonserten «Somliga går med trasiga skor» som begeistra mange. Nå melder NRK 2 at de vil sende en redigert versjon på 60 minutter fra konserten lørdag 29.august der blant annet Kåre Virud, Notodden Blues Band, Linnea Dale, Damer i Blues, Aasmund Nordstoga, Knut Buen og Sigmund Groven, Vidar Busk, Rita Engedalen, Ni Liv, Norwegian Soul Band, m.fl. opptrådde. 

Om Notodden Blues Festival

Notodden Blues Festival ble for første gang arrangert i 1988. Det var 13 lokale ildsjeler som tok sjansen og garanterte personlig i forhold til kassakreditten i banken. Heldigvis ble garantien stående ubenyttet, og i løpet av kort tid etablerte festivalen seg som en av Norges mest populære musikkfestivaler. Av rene bluesfestivaler er det ingen andre verken i Norge eller Skandinavia som er større. I 2007 fikk Notodden Blues Festival knutepunktstatus og i 2010 ble de tildelt «Keeping The Blues Alive Award» for beste internasjonale bluesfestival. Prisen deles ut av den internasjonale organisasjonen Blues Foundation og regnes som bluesens svar på The Academy Awards. Høsten 2019 overtok også festivalen det legendariske Juke Joint Studio på Notodden.

For mer informasjon:

Festivalsjef Jostein Forsberg, jostein@bluesfest.no, tlf: 915 24 503

Kulturmeglerne v/ Kjersti Vikør, kjersti.vikor@kulturmeglerne.no, tlf: 95 91 06 54